x تبلیغات
کلینیک تصفیه آب صنعتی

حذف سیلیس از آب

 حذف سیلیس از آب

حذف سیلیس از آب
سیلیس چیست؟
 
حذف سیلیس از آب با نام دی اکسید سیلیکون (2SiO) نیز شناخته می شود، یک ترکیب کریستالی است که در اکثر سنگ ها، کانی ها و ماسه ها بسیار رایج است.
 
همچنین گاهی اوقات به صورت مصنوعی تولید می شود.
 
سیلیس در انواع کاربردهای صنعتی از جمله ساخت و ساز و همچنین تولید ساینده ها، الکترونیک، شیشه، ریخته گری فلزات و برخی از انواع تصفیه آب استفاده می شود.
 
در حالی که بیشتر اشکال سیلیس در شرایط عادی به طور خاص در آب محلول نیستند، سطوح پایین سیلیس (حدود 15ppm) به طور طبیعی در آب های زیرزمینی و سطحی به دلیل تماس با سنگ های اطراف رخ می دهد و بنابراین حذف سیلیس اغلب جزء سیستم های تصفیه آب خام است.
 
سیلیس همچنین می تواند در طی فرآیندهای مختلف صنعتی از جمله فعالیت های مختلف تولید، کاربرد آن به عنوان یک عامل کنترل خوردگی و در طی چرخه های شستشو و آبکشی به آب وارد شود.
 
حذف آلاینده هایی مانند سیلیس از آب می تواند یک عملیات چالش برانگیز باشد.
 
چند نمونه از صنایعی که نیاز به حذف سیلیس از آب قبل از تخلیه یا استفاده مجدد دارند عبارتند از:
 
برج های خنک کننده، آب تغذیه دیگ بخار یا آب دیگ بخار، کارواش ها، تولید کنندگان نیمه هادی و فاضلاب بازیافت روغن تزریقی بخار. در واقع، هر صنعتی که فاضلاب را برای تخلیه یا استفاده مجدد پردازش می کند، اغلب با چالش حذف سیلیس از آب فرآیند خود مواجه است. سیلیس در آب اغلب به طور طبیعی وجود دارد.
 
به طور کلی، سیلیس واکنش پذیر و سیلیس کلوئیدی است. این ماده به هر شکلی که باشد، باید حذف شود.
 
ضرورت حدف سیلیس از آب
 
حذف سیلیس از فرآیند یا فاضلاب معمولاً به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از سایش زودرس یا آسیب به تجهیزات صنعتی انجام می شود.
 
این به این دلیل است که محتوای سیلیس می تواند روی سطوح به صورت رسوبات معدنی سخت که به عنوان رسوب شناخته می شوند، جمع شود. رسوبات می توانند راندمان گرمایش و سرمایش را کاهش دهند و همچنین می توانند با توانایی عملکرد سیستم ها در محدوده فشار تعریف شده تداخل ایجاد کنند و همچنین بستر را جهت ایجاد خوردگی فراهم کنند. به این ترتیب، رسوب گذاری سیلیس می تواند کارایی، عملکرد و ایمنی تجهیزاتی مانند بویلرها، توربین ها، لوله کشی و واحدهای فیلتراسیون را به خطر بیندازد.
 
سیلیس همچنین می تواند باعث رسوب غشایی در سیستم های نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس یا سایر واحدهای فیلتراسیون غشایی شود. رسوب غشایی زمانی اتفاق می‌افتد که ذرات سیلیس در منافذ غشا قرار می‌گیرند و جریان طبیعی مایعات را از طریق غشا مسدود می‌کنند.
 
علاوه بر این، از آنجایی که ذرات سیلیس ساینده هستند، می توانند باعث پارگی زودرس و ضعیف شدن مواد غشایی فیلتراسیون شوند.
 
روش های حذف سیلیس
 
حذف سیلیس برای انواع کاربردهای صنعتی، از جمله تصفیه آب خام، آب آرایشی برج خنک کننده، تغذیه دیگ بخار استفاده می شود.
 
سیلیس می‌تواند به شکل گرانول، کلوئید یا یون‌های فعال وجود داشته باشد و انتخاب فناوری حذف سیلیس مناسب بستگی به این دارد که کدام اشکال فیزیکی سیلیس در جریان وجود داشته باشد.
 
در زیر انواع سیلیس و فناوری های حذف مناسب برای هر کدام را خلاصه کرده ایم. - نرم کردن آهک لخته سازی - الترافیلتراسیون -  تبادل یونی - اسمز معکوس - انعقاد الکتریکی یا الکترودیونیزاسیون
 
نرم کننده آهک
 
نرم کردن آهک یکی از متداول ترین روش ها برای حذف سیلیس از آب مانند مواد آرایشی تا برج های خنک کننده، مواد آرایشی تا بویلر یا آب دیگ بخار است.
 
نرم‌کننده آهک از افزودن آهک (هیدروکسید کلسیم) برای حذف یون‌های سختی (کربنات کلسیم و کربنات منیزیم) توسط رسوب استفاده می‌کند. ذرات سیلیس در تکه های هیدروکسیدهای منیزیم و کلسیم جذب می شوند.
 
در بسیاری از موارد، فلزات سنگین در لجن (لخته ته نشین شده) وجود دارند و مستلزم هزینه اضافی برای دفع این مواد خطرناک هستند.
 
 نرم کردن با آهک معمولاً به سرمایه گذاری نسبتاً قابل توجهی نیاز دارد و به دلیل مقدار مواد شیمیایی مورد استفاده و هزینه های دفع مقادیر زیادی از باقیمانده های تولید شده، می تواند پرهزینه باشد.
 
حذف سیلیس از آب
اولترافیلتراسیون UF
 
اولترافیلتراسیون UF فقط سیلیس کلوئیدی را حذف می کند، بنابراین ابتدا باید تعیین کنید که سیلیس شما کلوئیدی است یا سیلیس واکنشی.
 
تبادل یونی
 
عبارت است از:
 
(تبادل یون‌های آب با رزین های آنیونی و کاتیونی) که منجر به فرآیندهای خالص سازی، جداسازی و محلول های آبی و سایر محلول های حاوی یون با مبدل های یونی جامد پلیمری یا معدنی استفاده می شود.
 
نقطه ضعف این فرآیند این است که مبدل های رزینی نیاز به شارژ مجدد و جایگزینی مداوم دارند و هزینه های مداوم قابل توجهی به فرآیند اضافه می کند.
 
اگر فلزات سنگین در رزین های مبادله ای با سیلیس وجود داشته باشد باید در محل دفن زباله طبقه بندی شده خطرناک دور ریخته شوند و هزینه های بیشتری را به همراه داشته باشد.
 
حذف سیلیس از آب
اسمز معکوس
 
اسمز معکوس (RO) یک روش فیلتراسیون با فناوری غشایی است که بسیاری از انواع مولکول‌ها و یون‌های بزرگ را با اعمال فشار به محلول هنگامی که در یک طرف غشاء انتخابی قرار دارد، از محلول‌ها حذف می‌کند.
 
نتیجه این است که املاح در سمت تحت فشار غشاء باقی می ماند و حلال خالص اجازه عبور به سمت دیگر را می دهد.
 
برای «انتخابی» بودن، این غشاء نباید اجازه دهد که مولکول‌ها یا یون‌های بزرگ از منافذ (سوراخ‌ها) عبور کنند، بلکه باید به اجزای کوچک‌تر محلول مانند حلال اجازه عبور آزادانه بدهد.
 
استفاده از اسمز معکوس یا هر فناوری غشایی برای حذف سیلیس می تواند مشکل ساز باشد.
 
سیلیس مانند شیشه است و باعث ایجاد سوراخ در غشا می شود و به دلیل ساینده بودن ذرات، کارایی غشا را کاهش می دهد.
 
فلزات سنگین منجر به آلودگی ممبران می شوند اگر پیش تصفیه قبل از عملیات غشایی انجام شود.
 
ممبران بدون نیاز به تعویض مداوم عملکرد بهینه ای خواهند داشت.
 
انعقاد الکتریکی
 
با انعقاد الکتریکی یا الکترو دیونیزاسیون آب سیلیس، فلزات سنگین و سایر آلاینده ها را از محلول های آبی حذف می کند.
 
با استفاده از الکتریسیته تمیز، انعقاد الکتریکی به طور موثر طیف وسیعی از آلاینده ها را با یک سیستم واحد حذف می کند.
 
الکترودیالیز اجزای موجود در آب را "قابل تفکیک" می کند.
 
فلزات سنگین از فرم های یونی به فرم های اکسیدی تبدیل می شوند و به آنها اجازه می دهد در محل های دفن زباله غیر خطرناک دفع شوند.
 
انعقاد الکتریکی از روش‌هایی استفاده می‌کند که مقادیر زیادی از آلاینده‌ها را در یک عملیات رسوب می‌دهند.
 
این فناوری انتخاب اقتصادی و زیست‌محیطی متمایز برای تصفیه زباله‌های صنعتی، تجاری و شهری است. سرمایه و هزینه های عملیاتی معمولاً به طور قابل توجهی کمتر از انعقاد شیمیایی است.
 
حذف سیلیس از آب
 
 
 
محفظه دستگاه الکترو دیونیزاسیون از تیغه های فلزی تخت تشکیل شده است که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند. جریان مستقیم به اولین و آخرین تیغه اعمال می شود.
 
سپس مایع به یک رسانا تبدیل می شود و اجازه می دهد جریان آزادانه در سراسر محفظه عبور کند.
 
این منجر به سیل الکترون ها به داخل آب می شود که ذرات باردار را خنثی و باعث می شود که آنها از محلول رسوب کنند.
 
 تیغه های فلزی با آزاد کردن یون های فلزی باردار به جریان واکنش نشان می دهند.
 
و در اندازه های مختلف از 1 gpm تا مضربی از 2500 gpm در دسترس است. انعقاد الکتریکی ممکن است به زودی از روش تصفیه اختیاری به روش تصفیه ضروری منتقل شود.
 
زیرا آژانس حفاظت از محیط زیست شروع به اجرای قوانین محافظت از محیط زیست در برابر زباله های سمی، از جمله فلزات سنگین می کند.
 
انعقاد الکتریکی اکثر جریان های فاضلاب را با هزینه عملیاتی کمتر تمیز و لجن کمتری نسبت به بارش های شیمیایی تولید می کند. جهت خرید سیلیس از صفحه فروشگاه بازدید کنید.
 
فروشگاه

تصفیه آب دیگ بخار

 تصفیه آب دیگ بخار

 
تصفیه آب دیگ بخار باید سه هدف اصلی را برآورده کند:
 
تبادل حرارتی مداوم
 
حفاظت در برابر خوردگی
 
تولید بخار با کیفیت بالا
 
 
 
 
تصفیه خارجی آب بویلر
 
 
 
 
تصفیه آب قبل از ورود به دیگ بخار یا تصفیه خارجی آب بویلر عبارت است از کاهش یا حذف ناخالصی ها از آب خارج از دیگ.
 
به طور کلی، تصفیه خارجی زمانی استفاده می شود که مقدار یک یا چند ناخالصی آب خوراک بیش از حد بالا باشد که توسط سیستم دیگ بخار قابل تحمل نباشد.
 
انواع مختلفی از تصفیه خارجی (نرم‌سازی، تبخیر، هوازدایی، فیلتراسیون غشایی و غیره...) وجود دارد که می‌توان از آنها برای تهیه آب خوراک برای یک سیستم خاص استفاده کرد.
 
 
 
 
تصفیه آب داخل بویلر
 
 
 
 
تصفیه آب داخل دیگ بخار یا تصفیه آب داخل بویلر داخلی عبارت است از تصفیه ناخالصی های داخل سیستم دیگ بخار.
 
واکنش ها یا در خطوط تغذیه یا در بویلر رخ می دهد. تصفیه داخلی آب بویلر ممکن است به تنهایی یا همراه با تصفیه خارجی استفاده شود.
 
هدف آن واکنش مناسب با سختی آب خوراک، حالت لجن، حذف اکسیژن و جلوگیری از کف شدن آب دیگ است.
 
برخی از مواد طبیعی و مصنوعی توانایی حذف یون های معدنی از آب را در ازای یون های دیگر دارند.
 
به عنوان مثال، در عبور آب از یک نرم کننده ساده تبادل کاتیونی، تمام یون های کلسیم و منیزیم حذف شده و با یون های سدیم جایگزین می شوند.
 
از آنجایی که تبادل کاتیونی ساده کل مواد جامد منبع آب را کاهش نمی دهد، گاهی اوقات از آن همراه با سایر روش ها استفاده می شود.
 
 
 
 
آهک داغ-زئولیت
 
 
 
 
یکی از رایج ترین و کارآمدترین رو ش تصفیه ترکیبی، فرآیند آهک داغ-زئولیت است.
 
این شامل پیش تصفیه آب با آهک برای کاهش سختی، قلیاییت و در برخی موارد سیلیس و تصفیه بعدی با یک نرم کننده تبادل کاتیونی است. این سیستم تصفیه چندین عملکرد را انجام می دهد:
 
نرم شدن، کاهش قلیایی و سیلیس، کاهش مقداری اکسیژن و حذف موادمعلق و کدورت.
 
تصفیه شیمیایی آب داخل دیگ معمولاً ضروری است و با مراقبت از هرگونه ناخالصی وارد شده به دیگ با آب تغذیه (سختی، اکسیژن، سیلیس و غیره)،تصفیه خارجی را تکمیل می کند.
 
در بسیاری از موارد تصفیه خارجی منبع آب ضروری نیست و تنها با روش های داخلی می توان آب را تصفیه کرد.
 
تصفیه داخلی آب دیگ های بخار
 
هنگامی که دیگ‌ها در فشار کم یا متوسط ​​کار می‌کنند، زمانی که مقادیر زیادی بخار متراکم برای آب تغذیه استفاده می‌شود، یا زمانی که آب خام با کیفیت خوب در دسترس است، تصفیه داخلی می‌تواند یک درمان منحصر به فرد باشد.
 
هدف از تصفیه داخلی این است که:
 
1) با هر نوع سختی آب خوراکی واکنش نشان داده و از رسوب آن بر روی فلز دیگ به صورت رسوب جلوگیری می کند.
 
2) هر گونه ماده معلق مانند لجن سختی یا اکسید آهن در دیگ را آماده کرده و آن را به فلز دیگ بخار نچسباند.
 
3) حفاظت ضد کف را فراهم می کند تا غلظت معقولی از مواد جامد محلول و معلق در آب دیگ بدون انتقال فوم ایجاد شود.
 
4) اکسیژن را از آب حذف کرده و قلیائیت کافی برای جلوگیری از خوردگی دیگ فراهم می کند.
 
5) یک تصفیه داخلی باید از خوردگی و پوسته پوسته شدن سیستم آب تغذیه و همچنین  خوردگی در سیستم های میعانات بخار جلوگیری کند.
 
تصفیه داخلی آب دیگ های بخار یک مکمل ضروری برای برنامه تصفیه آب است، دوزهای خاصی از محصولات حالت دهنده به آب اضافه می شود.
 
 
 
 
استفاده از پراکنده کننده فسفات، پلی فسفات پخش کننده (مواد شیمیایی نرم کننده):
 
این محصولات در واکنش با قلیایی بودن آب دیگ، سختی آب را با تشکیل تری کلسیم فسفات خنثی می کنند و ترکیبی نامحلول که می تواند به طور مداوم یا دوره ای از طریق آب پایین دیگ بخار دفع شود  ایجاد می کنند.
 
پخش کننده های طبیعی و مصنوعی (عوامل ضد جرم گیری):
 
خاصیت پراکندگی محصولات ایجاد شده  را افزایش می دهند. اونها می توانند شامل:
 
پلیمرهای طبیعی مثل لیگنوسولفونات ها، تانن ها
 
پلیمرهای مصنوعی مثل  پلی آکریلات ها، کوپلیمر آکریلات مالئیک، کوپلیمر مالئیک استایرن، پلی استایرن سولفونات ها و غیره...باشند
 
 
 
عوامل جدا کننده:
 
 
 
 
مانند فسفات های معدنی که به عنوان بازدارنده عمل می کنند .
 
حذف کننده های اکسیژن:
 
سولفیت سدیم، تانیس، هیدرازین، مشتقات مبتنی بر هیدروکینون یاپروگالول، مشتقات هیدروکسیل آمین، مشتقات هیدروکسیل آمین، مشتقات اسید اسکوربیک و غیره. اغلب سطوح فلزی را غیرفعال می کنند.
 
انتخاب محصول و دوز مورد نیاز بستگی به این دارد که آیا ازروش های  هواگیری استفاده شده است یا خیر.
 
 
 
مواد ضد کف یا ضد پرایمینگ:
 
 
 
 
مخلوطی از عوامل فعال سطحی که کشش سطحی مایع را اصلاح کرده، کف را حذف کرده و از انتقال ذرات ریز آب در بخار جلوگیری می کند.
 
مواد شیمیایی نرم کننده مورد استفاده شامل خاکستر سودا، کاستیک و انواع مختلف فسفات سدیم است.
 
این مواد شیمیایی با ترکیبات کلسیم و منیزیم موجود در آب خوراک واکنش می دهند. سیلیکات سدیم برای واکنش انتخابی با سختی منیزیم استفاده می شود.
 
بی کربنات کلسیم که با آب تغذیه وارد می شود در دمای دیگ تجزیه می شود یا با سود سوزآور واکنش می دهد و کربنات کلسیم تشکیل می دهد.
 
از آنجایی که کربنات کلسیم نسبتاً نامحلول است، تمایل دارد از محلول خارج شود. کربنات سدیم تا حدی در دمای بالا به هیدروکسید سدیم (سودآور) و دی اکسید کربن تجزیه می شود.
 
دمای بالا در آب دیگ، حلالیت سولفات کلسیم را کاهش می دهد و تمایل دارد که مستقیماً روی فلز دیگ رسوب کند.
 
در نتیجه سولفات کلسیم باید به صورت شیمیایی واکنش نشان دهد تا رسوبی در آب ایجاد شود تا بتوان آن را حالت داده و با دمیدن حذف کرد.
 
سولفات کلسیم با کربنات سدیم، فسفات سدیم یا سیلیکات سدیم واکنش داده و کربنات کلسیم نامحلول، فسفات یا سیلیکات را تشکیل می دهد.
 
سولفات منیزیم توسط سود سوزآور واکنش داده و رسوب هیدروکسید منیزیم را تشکیل می دهد.
 
مقداری منیزیم ممکن است با سیلیس واکنش داده و سیلیکات منیزیم را تشکیل دهد.
 
سولفات سدیم بسیار محلول است و در محلول باقی می ماند مگر اینکه آب تقریباً تا حد خشک شدن تبخیر شود.
 
 
 
 
دو رویکرد کلی برای تصفیه لجن در داخل دیگ وجود دارد:
 
با انعقاد یا پراکندگی. هنگامی که مقدار کل لجن زیاد است (در نتیجه سختی آب تغذیه بالا) بهتر است لجن منعقد شود تا ذرات لخته ساز بزرگی تشکیل شود.
 
این را می توان با تخلیه آب دیگ یا به اصطلاح زیرآب زدن دیگ بخار حذف کرد.
 
انعقاد را می توان با تنظیم دقیق مقادیر قلیایی، فسفات ها و مواد آلی مورد استفاده برای تصفیه، بر اساس تجزیه و تحلیل هزینه آب به دست آورد.
 
زمانی که مقدار لجن زیاد نباشد (سختی آب خوراک کم) ترجیحاً از درصد بالاتری از فسفات در تصفیه استفاده  می شود.
 
فسفات ها ذرات لجن جدا شده را تشکیل می دهند. درصد بیشتری از پخش کننده های لجن آلی در تصفیه استفاده می شود تا ذرات لجن را در سراسر آب دیگ پراکنده نگه دارند.
 
مواد مورد استفاده برای تصفیه لجن
 
مواد مورد استفاده برای تصفیه لجن شامل مواد آلی مختلف از کلاس های تانن، لیگنین یا آلژینات می باشد.
 
مهم است که این مواد آلی انتخاب و پردازش شوند تا هم موثر باشند و هم در فشار کار دیگ پایدار باشند.
 
مواد آلی مصنوعی خاصی به عنوان عوامل ضد کف استفاده می شود. مواد شیمیایی مورد استفاده برای حذف اکسیژن شامل سولفیت سدیم و هیدرازین است.
 
ترکیبات مختلفی از پلی فسفات ها و مواد آلی برای جلوگیری از رسوب و خوردگی در سیستم های آب تغذیه استفاده می شود.
 
آمین های خنثی کننده فرار و بازدارنده های فیلم برای جلوگیری از خوردگی میعانات استفاده می شود.
 
روش های متداول تغذیه شیمیایی داخلی شامل استفاده از مخازن محلول شیمیایی و پمپ های تناسبی یا فیدرهای شیمیایی مخصوص بریکت توپ می باشد.
 
به طور کلی، مواد شیمیایی نرم کننده (فسفات ها، خاکستر سودا، کاستیک و غیره) مستقیماً به آب ورودی اضافه می شوند. آنها همچنین ممکن است از طریق یک خط جداگانه تخلیه در آب تغذیه دیگ تغذیه شوند.
 
مواد شیمیایی باید در بخش آب دیگ بخار تخلیه شوند تا واکنش‌هایی در آب قبل از ورود به منطقه تولید بخار رخ دهد. بسته به سختی آب خوراک و سایر عوامل ممکن است مواد شیمیایی نرم کننده به طور مداوم یا متناوب اضافه شوند.
 
 
 
 
مواد شیمیایی اضافه شده برای واکنش با اکسیژن محلول (سولفات، هیدرازین و غیره) و مواد شیمیایی مورد استفاده برای جلوگیری از رسوب و خوردگی در سیستم آب تغذیه (پلی فسفات ها، مواد آلی و غیره) باید تا حد امکان به طور مداوم در سیستم آب ورودی تغذیه شوند.
 
مواد شیمیایی مورد استفاده برای جلوگیری از خوردگی سیستم میعانات ممکن است بسته به ماده شیمیایی خاص مورد استفاده، مستقیماً به بخار یا سیستم آب تغذیه وارد شوند.
 
تغذیه مداوم ترجیح داده می شود، اما استفاده متناوب در برخی موارد کافی است.
 
 
 
 
بویلر (Boiler)
 
بطور معمول از سیستم های پیشرفته تصفیه آب صنعتی برای تامین آب خوراک دیگ بخار یا بویلر (Boiler) استفاده می‌شود.
 
وظیفه دستگاه تصفیه آب بویلر حذف ترکیبات و آلاینده‌های موجود در آب، و در نتیجه، محافظت از اجزای واحد دیگ بخار و لوله کشی‌هاست.
 
این آلاینده ها ممکن است شامل مواد جامد محلول، مواد جامد معلق و عناصری مانند آهن ، مس ، سیلیس ، کلسیم ، منیزیم ، آلومینیوم ، سختی و گازهای محلول باشد. بدون تصفیه مناسب ، آب خوراک ورودی به دیگ بخار می‌تواند باعث تشکیل جرم و رسوب‌، خوردگی و گرفتگی بویلر و تجهیزات پایین دست شود.
 
پس اگر آب بویلر به درستی تصفیه نشود منجر به افزایش چشمگیر هزینه تعمیر و نگهداری سیستم، افزایش مصرف سوخت و خرابی دیگ بخار می‌شود.
 
 
 
 
تصفیه خارجی آب بویلر
 
تصفیه مناسب آب دیگ برای جلوگیری از رسوب و خوردگی داخل دیگ ضروری است.
 
عدم انجام تصفیه  خارجی و و اکتفا کردن به تصفیه داخلی آب دیگ بخار می تواند منجر به اختلالات عملیاتی یا خرابی کامل دیگ شود.
 
در مواردی که امکان انتخاب وجود دارد، پیش تصفیه خارج از دیگ همیشه ترجیح داده شده و قابل اطمینان تر از تصفیه درون دیگ است.
 
برای جلوگیری از رسوب داخل دیگ می بایست  از تصفیه آب مناسب استفاده کنید.
 
پس از تشکیل رسوب بر روی دیواره های دیگ، تقریباً غیرممکن است که آن را از دیگ بخار خارج کنید. وارد کردن اسیدها در مخازن تحت فشار کاملاً ممنوع است، زیرا تقریباً هر محلولی که به طور شیمیایی به رسوبات حمله کند به فلز دیگ نیز حمله می کند.
 
اساس کار سیستم حذف ناخالصی های مضر قبل از ورود به دیگ بخار و همچنین کنترل اسیدیته و هدایت آب (Conductivity) است.
 
از روش‌های مختلفی به صورت سلسله وار برای تصفیه آب بویلر استفاده می‌شود.
 
و در بسیاری موارد یک سیستم تصفیه آب پیشرفته نظیر دستگاه اسمز معکوس (RO) عملیات اصلی را انجام می‌دهد و در مواردی از سیستم‌های دیگری نظیر رزین‌های تبادل یونی (IX) برای افزایش کیفیت در ادامه سیستم RO نیز استفاده می‌شود.
 
به چنین سیستم‌هایی که بعد از دستگاه RO برای افزایش کیفیت آب استفاده می‌شود در اصطلاح پالیشینگ (Polishing) گفته می‌شود.
 
ولی استفاده و یا عدم استفاده از سیستم پالیشینگ به عوامل مختلفی نظیر فشار عملیاتی بویلر، کاربرد بخار تولیدی و خصوصیات شیمیایی آب وابسته است.
 
پارامترهای مهم آب دیگ بخار
 
مواد جامد SOLID
 
مواد جامدات را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
 
جامدات معلق و جامدات محلول. جامدات معلق آنهایی هستند که در حالی که جامدات محلول در محلول آب هستند، می توان آنها را با فیلتراسیون حذف کرد.
 
بهترین آزمایش برای تعیین میزان مواد جامد آب دیگ از طریق آزمایش رسانایی است.
 
مقدار هدایت الکتریکی آب دیگ با توجه به نمک های مختلف یونیزه شده متفاوت است.
 
رسانایی می تواند برای اندازه گیری کل جامدات محلول در آب دیگ و به عنوان وسیله ای دقیق برای کنترل جامدات از طریق استفاده از دمش استفاده شود.
 
آزمایش دیگری که گاهی اوقات به عنوان اندازه گیری مواد جامد استفاده می شود، اندازه گیری کلرید موجود در آب دیگ است.
 
نسبت کلریدهای موجود در آب دیگ به نسبت آب تغذیه می تواند به عنوان وسیله ای برای تعیین میزان دمش مورد نیاز استفاده شود. آزمایش کلرید برای آب تغذیه با غلظت‌های ورودی کم نامناسب است و غلظت‌های موجود در آب تغذیه برای دقت باید در طول زمان میانگین شود.
 
سختی HARDNESS
 
سختی آب ناشی از یون های کلسیم و منیزیم است که بسته به منبع آب در سراسر کشور بسیار متفاوت است.
 
در بویلرها سختی آب می تواند باعث تشکیل رسوب و لجن یا گل شود. سختی باید در آب آرایش به سیستم برگشت حذف شود. سختی کل نباید از 50 PPM تجاوز کند.
 
 
 
 
 
 
 
اسیدیته PH
 
مقدار pH آب دیگ عددی بین صفر تا چهارده است. مقادیر زیر هفت اسیدی، هفت خنثی و مقادیر بالای هفت قلیایی هستند.
 
فاکتور pH مهمترین عامل موثر بر تشکیل رسوب و تمایلات خورندگی آب دیگ است. pH باید بین حداقل 10.5 و حداکثر 11.0 حفظ شود تا از خوردگی اسیدی لوله‌ها و صفحات دیگ جلوگیری شود
 
PH  زیر 5 آب به اندازه کافی اسیدی است که صفحات فولادی دیگ را حل کند. در این شرایط فولاد به تدریج نازک تر و نازک تر می شود تا زمانی که از بین برود. در pH بین 5 تا 9.4، سوراخی صفحات پوست را با سرعتی بست به میزان اکسیژن محلول در دیگ ایجاد میگردد.
 
اکسیژن محلول DO
 
اکسیژن محلول در اثر حلالیت اکسیژن اتمسفر در آب تغذیه ایجاد می شود. هوادهی منبع آب تغذیه در مخازن آب تغذیه اتفاق می افتد که به وضوح به حذف سایر گازهای مضر کمک می کند.
 
هوادهی کارآمد باعث اشباع آب با اکسیژن می شود.
 
اکثر مشکلات خوردگی مستقیماً به مقدار اکسیژن محلول در آب دیگ مربوط می شود.
 
از بین بردن اثر خوردگی اکسیژن محلول می تواند هم به طور مستقیم و هم به صورت شیمیایی انجام گردد.
 
حذف مستقیم یا مکانیکی اکسیژن محلول از طریق استفاده از هواگیر یا با گرم کردن آب تا دمای بالای 82 درجه سانتیگراد انجام می شود.
 
گرم کردن آب را می توان با پیش گرم کن یا لوله اسپرج که در سیستم برگشت نصب  است انجام داد.
 
هوازدایی شیمیایی از طریق وارد کردن مواد شیمیایی خاص (هیدرازین) در بویلر برای واکنش با اکسیژن انجام می شود. محتوای اکسیژن محلول باید در حداقل نگه داشته شود اما در هیچ زمانی نباید از 007/0 میلی گرم در لیتر تجاوز کند.
 
 
 
 
 
 
 
قلیائیت آب ALKALINITY
 
قلیائیت آب دیگ باید به اندازه کافی بالا باشد تا از پوسته و صفحات در برابر خوردگی اسیدی محافظت کند، اما به اندازه کافی برای ایجاد انتقال بالا نباشد.
 
حداقل مقدار قلیائیت برای محافظت کافی 200 PPM است.
 
از قلیائیت بالای دیگ که بیش از 700 PPM است، باید اجتناب شود. مقادیر بالاتر از این می تواند منجر به شکنندگی فولاد شود.
 
سولفیت ها SOLFITES 
 
سولفیت سدیم به طور کلی برای حذف شیمیایی اکسیژن محلول در آب دیگ استفاده می شود.
 
برای اطمینان از حذف سریع و کامل اکسیژن ورودی به سیستم آب تغذیه دیگ بخار، غلظت سولفیت در دیگ بخار باید حداقل 20 PPM (قسمت در میلیون) حفظ شود.
 
روغن ها OIL
 
تمام تلاش باید برای جلوگیری از ورود روغن ها به آب دیگ انجام شود.
 
روغن باعث ایجاد کف می شود یا با مواد جامد معلق ترکیب می شود و لجن ایجاد می کند که می تواند باعث گرم شدن بیش از حد صفحات دیگ شود.
 
جامدات زیاد دیگ منجر به ایجاد کف، پرایمینگ، موج و انتقال می شود. این مشکلات را می توان با دمیدن صحیح و روزانه دیگ برطرف کرد.
 
فسفات ها  PHOSPHATES
 
از فسفات ها برای واکنش با سختی کلسیم موجود در آب دیگ استفاده می شود.
 
برای اینکه این واکنش انجام شود، حفظ pH در حداقل مقدار 9.50 مهم است.
 
برای واکنش کامل فسفات ها با سختی کلسیمی که از طریق آب تغذیه وارد دیگ می شود، مطلوب است که غلظت فسفات ها در آب بین 30 تا 50 PPM حفظ شود.
 
روش های تصفیه خارجی آب بویلر
فیلتراسیون (Filtration)
 
در اولین مرحله جریان آب بویلر از طریق یک یا چند واحد فیلتراسیون عبور داد تا جامدات معلق، کدورت و مواد آلی فیلتر گردد.
 
در صورت وجود کدورت و رنگ و کلرآزاد استفاده از فیلتر های کربنی جهت حذف آنها ضروری است همچنین استفاده از فیلتر های شنی و میکرونی یکی از بهترین گزینه‌ها برای این مرحله هستند.
 
هنگامی که در دستگاه تصفیه آب بویلر قرار است از رزین‌های سختگی‌گیر یا موارد دیگر به عنوان پیش تصفیه استفاده کنیم، میکروفیلترها می‌توانند وسیله‌ای مقرون به صرفه برای جلوگیری از رسوب و گرفتگی و  محافظت از تجهیزات تصفیه آب پایین دست باشند.
 
رزین سختی‌گیر (Ion Exchange Softening )
 
سیستم IX قادر است ترکیباتی که باعث ایجاد سختی در آب می‌شوند، نظیر کلسیم، منیزیم و … را به طور کامل حذف کند.
 
این کار با استفاده از یک رزین نرم کننده انجام می شود، که به طور معمول یک رزین کاتیون اسید قوی (SAC) است که یون‌های عامل سختی را با یون دیگری نظیر سدیم مبادله می‌کند.
 
رزین حذف قلیاییت (Dealkalization)
 
قلیاییت موجود در آب خوراک بویلر می‌واند باعث ایجاد کف در دیگ بخار و همچنین خوردگی در لوله ها شود. بنابراین‌، از رزین حذف قلیلییت (IXD) برای تصفیه جریان‌ خوراک دیگ بخار با رزین آنیونی قوی (SBA) یا اسید ضعیف (WAC) استفاده می‌شود.
 
سیستم IXD قابلیت حذف یون‌های بی کربنات ، سولفات و نیترات و کاهش pH را دارد.
 
البته اگر در ادامه فرآیند تصفیه قرار باشد از سیستم‌هایی نظیر اسمز معکوس یا نانوفیلتر استفاده شود، لازم نیست از سیستم IXD استفاده شود.
 
اسمز معکوس و نانوفیلتر، بخش اصلی سیستم تصفیه آب بویلر
 
سیستم‌های RO و NF معمولا به عنوان بخش اصلی سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند‌، که می توانند برای از بین بردن باکتری‌ها ، نمک‌ها ، ترکیبات آلی‌، سیلیس و سختی مفید باشند.
 
فرایند RO و NF هر دو از نوع فیلتراسیون غشایی هستند‌، به این معنی که از یک غشای نیمه تراوا برای جذب هرگونه آلاینده استفاده می کنند، در حالی که به مولکول های آب اجازه می‌دهند عبور کنند.
 
کیفیت بالای آب تولیدی توسط این سیستم‌ها (بخصوص RO) و هزینه‌های عملیاتی پایین منجر به استفاده‌های گسترده‌ای برای تصفیه آب بویلر گشته .
 
رزین های کاتیونی و آنیونی جهت حذف کامل یونها (Demineralization)
 
برای مواردی که دبی آب مورد نیاز بویلر بسیار زیاد است و یا فشار عملیاتی دیگ بخار بالاست، کیفیت آب مورد استفاده در بویلر هم باید بالاتر باشد.
 
در چنین مواردی رزین حذف یون می‌تواند به عنوان تصفیه اصلی جایگزین سیستم RO شود.
 
IX به طور معمول آب با کیفیتی تولید می‌کند.
 
ولی انتخاب بین اسمز معکوس و رزین حذف یون مستلزم بررسی‌ و در نظر گیری پارامترهاست.
 
سیستم حذف گاز (Degasification)
 
پس از انجام مراحل تصفیه اصلی، آب تصفیه با میعانات حاصل از دیگ بخار ترکیب و وارد سیستم حذف گاز می گردد.
 
این مرحله اکسیژن و دی اکسید کربن محلول در آب را حذف می‌کند که برای جلوگیری از خوردگی بسیار مهم است.
 
سیستم پرداخت (Polishing)
 
بسته به نیاز و شرایط و محدودیت‌های دیگ بخار‌،ممکن است به فناوریهای پرداخت نیاز گردد.
 
این مرحله معمولا بر روی آب تصفیه فرایند اصلی تصفیه شامل RO یا IX استفاده می‌گردد.
 
فن آوری های پولیش معمولی شامل سیستم‌های رزین ترکیبی (IX Mixed Bed) و الکترودیونیزها (EDI) هستند.
 
بعد از تمام مراحل تصفیه آب ، آب خوراک بویلر با استفاد از خط لوله به دیگ بخار منتقل و در آنجا حرارت می گیرد تا بخار تشکیل گردد.
 
میعانات سپس با آب تصفیه  ترکیب و چرخه دوباره آغاز می گردد.
 
 
 
 
 
 
 
جهت سفارش تصفیه آب دیگ بخار از صفحه فروشگاه بازدید کنید.
 
فروشگاه

فیلترکربنی

 فیلترکربنی

 
فیلترکربنی یا کربن فعال یکی از روش های رایج در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب است که بر اساس جذب مواد آلی آب توسط کربن فعال است.
 
از بین بردن کدورت، بو و طعم آب یکی از وظایف اصلی فیلترهای کربن فعال است و به همین دلیل در سیستم های تصفیه آب صنعتی و خانگی، استخرها و حتی تصفیه فاضلاب صنعتی کاربرد زیادی دارد.
 
فیلتر کربن چیست؟
 
وجود مواد آلی در آب که همگی ساختار کربنی دارند بر کیفیت آن تاثیر منفی می گذارد و بر کدورت، بو و طعم آن تاثیر زیادی می گذارد.
 
فیلتر کربن یا فیلتر کربن فعال در واکنش با مواد آلی به دلیل وجود کربن فعال فعال است و بلافاصله مواد آلی را جذب کرده و باعث می شود مقدار زیادی از آلاینده های موجود در آب از بین برود.
 
پیوند آنی مواد آلی موجود در آب با سطوح بیرونی فیلتر کربن فعال دلیل اصلی جذب مواد آلی توسط این فیلترها می باشد.
 
روش تصفیه آب با فیلتر کربن فعال
 
ساختار کلی فیلترهای کربن فعال شامل مخزن، شیر ورودی، سیلیس، کربن فعال و شیر خروجی می باشد.
 
بدنه فیلتر کربن فعال اغلب از فولاد، فولاد کربنی با رنگ اپوکسی یا FRP ساخته شده است.
 
آب با PH در حد خنثی از شیر ورودی وارد مخزن می شود و با عبور از لایه های کربنی مواد آلی را از دست می دهد و در نهایت با عبور از سیلیس معلق، مواد جامد معلق خارج شده و آب شفاف و بی بو، بی مزه و بی مزه می شود.
 
بی رنگ از دریچه خروجی به بیرون مخزن منتقل می شود.
 
نکته مهم در ساخت فیلترهای کربنی این است که در این فیلترها علاوه بر کربن فعال از سیلیس نیز استفاده می شود که نقش بسیار مهمی در جذب مواد معلق در آب دارد.
 
ابتدا یک لایه سیلیس قرار داده شده و با کربن پوشانده می شود.
 
عبور ذرات معلق و جذب مواد آلی توسط فیلترهای کربنی به مرور زمان باعث ایجاد لایه ژله ای روی آن می شود که عملکرد فیلتر را به شدت کاهش می دهد.
 
بنابراین لازم است فیلتر را با روش های مختلف مانند شستشوی معکوس با بک واش تمیز و بازسازی کرد.
 
 
 
 
فیلتر کربن
 
 
 
 
انواع فیلتر کربن
 
فیلترهای کربن یا کربن فعال با توجه به نوع کربن و اندازه ذرات آن به گروه های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از:
 
فیلتر کربن فعال گرانولی GAC
فیلتر کربن فعال پودری PAC
بلوک فیلتر کربن فعال
 
فیلتر کربن دانه ای (GAC) که به عنوان فیلتر کربن شنی نیز شناخته می شود، همانطور که از نامش پیداست، آب را با دانه های ریز به اندازه ماسه کربن تصفیه می کند.
 
سطح تماس آب با دانه های ماسه کربنی کمتر از نوع پودری آن است و در نتیجه بازده کمتری دارد.
 
فیلتر کربن فعال پودری یا PAC دارای بالاترین سطح تماس با قطرات آب بوده و توانایی جذب مواد آلی و حذف رنگ، بو و طعم آب موجود در آن را بیش از انواع دیگر دارد.
 
فیلترهای کربن بلوکی به دلیل اندازه و ابعاد بزرگ کربن قدرت جذب کمتری دارند، اما نسبت به دو فیلتر قبلی در حذف مواد معلق در آب بهتر عمل می کنند. به طور کلی، GAC و PAC اغلب در دستگاه های تصفیه آب استفاده می شوند.
 
و روش های مختلفی مانند فعال سازی حرارتی و فعال سازی شیمیایی تولید می شود.
 
به دلیل جذب عالی کربن تولید شده توسط پوسته نارگیل، این نوع کربن اغلب برای سیستم های تصفیه آب با فیلترهای کربنی استفاده می شود.
 
البته لازم به ذکر است که کربن فعال از پوسته نارگیل گرانتر از فیلترهای دیگر است.
 
 
 
 
فیلتر کربن
 
 
 
 
کاربرد فیلتر کربن فعال
 
قدرت جذب بالای مواد آلی و حذف رنگ و بو و طعم نامطبوع آب به کمک فیلترهای کربنی کاربرد آن را بسیار فراگیر کرده است.
 
کاربردهای فیلتر کربن فعال شامل گزینه های زیر است:
 
فیلتر کربن در تصفیه آب آشامیدنی
 
رنگ کدر آب نشان دهنده وجود مواد آلی مضر در آن است که محیطی را برای رشد میکروب ها و میکروارگانیسم ها فراهم می کند و در ایجاد بیماری های گوارشی بسیار موثر است.
 
استفاده از دستگاه های تصفیه آب به روش فیلتر کربنی باعث می شود که رنگ آب به طور کامل از بین برود و عبور آب از فیلتر ذغالی نیز بو و طعم آن را از بین می برد.
 
استفاده از این فیلترها در تصفیه آب آشامیدنی نیاز به استفاده از مواد ضدعفونی کننده را بی نیاز می کند و علاوه بر آن کلر موجود در آب نیز حذف می شود.
 
پیش تصفیه اسمز معکوس
 
به منظور افزایش راندمان و بهبود راندمان سیستم های تصفیه آب مانند اسمز معکوس، مرحله پیش تصفیه در نظر گرفته شده است.
 
نصب فیلترهای کربنی در مرحله پیش تصفیه RO گام بزرگی برای حذف مواد آلی و کلر موجود در آن است که باعث افزایش طول عمر فیلترهای اسمز معکوس می شود.
 
تصفیه آب استخر
 
استفاده متوالی از آب استخر در نهایت منجر به تغییر رنگ و رشد میکروب ها و میکروارگانیسم ها می شود.
 
استفاده از دستگاه تصفیه آب با فیلتر شنی و فیلتر کربنی یکی از بهترین روش ها برای تمیز کردن آب استخر است که هزینه کمتری نسبت به روش های دیگر خواهد داشت.
 
با توجه به این که فیلترهای کربنی قدرت جذب بالایی دارند، بنابراین برای تمیز کردن آب استخر نیازی به استفاده از مواد شیمیایی و ضدعفونی کننده زیاد نیست.
 
این انتخاب نه تنها هزینه ها را کاهش می دهد، بلکه حاوی مواد شیمیایی و کلر مضر کمتری است و سلامت پوست و بدن را تضمین می کند.
 
تصفیه فاضلاب صنعتی
 
رنگ کدر فاضلاب صنعتی نشان دهنده وجود مواد آلی موجود در آن است که به آن آب خاکستری می گویند.
 
از آنجایی که فیلترهای کربن فعال در حذف آب کدورت بسیار موثر هستند.
 
می توانند گزینه مناسبی برای تصفیه و بازیافت فاضلاب صنعتی برای صرفه جویی در مصرف آب باشند.
 
مزایای تصفیه آب با فیلتر کربن
 
فیلترهای کربن فعال به دلایل متعددی در سیستم های تصفیه آب به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
رنگ، بو و مزه آب را از بین ببرید
حذف ترکیبات کلر، بنزن، رادون، THM
H2S را از آب خارج کنید
نصب و نگهداری آسان و ارزان
شستشوی معکوس آسان
معایب فیلتر کربن فعال
 
این گروه از سیستم های تصفیه آب و فاضلاب قادر به حذف برخی از مواد شیمیایی و آلاینده های موجود در آب نیستند.
 
به عنوان مثال، فیلتر کربن فعال توانایی حذف مواد زیر را از آب ندارد:
 
املاح، نمک ها، آرسنیک، مس، نیترات، TDS، آزبست
رسوب زدایی
نیترات ها و باکتری ها
روش های فعال سازی فیلتر کربن فعال
 
مانند سایر تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب، فیلترهای کربن فعال در نهایت کارایی خود را به دلیل جذب بالای مواد آلی از دست خواهند داد. در نتیجه لازم است اقدامات لازم برای احیای آنها انجام شود.
 
به طور کلی برای این منظور از دو روش شستشوی معکوس و جریان بخار معکوس استفاده می شود.
 
در روش جریان بخار معکوس کربنها به مدت 30 دقیقه با بخار در تماس بوده و احیا می شوند.
 
قیمت فیلتر کربن فعال
 
در هنگام خرید فیلتر کربن علاوه بر توجه به کیفیت و کارایی دستگاه، باید قیمت فیلتر کربن را نیز در نظر گرفت.
 
تفاوت قیمت فیلتر کربن اکتیو تولید شده و موجود در بازار به چند عامل مهم بستگی دارد:
 
مهمترین آنها می توان به برند سازنده، سایز، مدل، جنس بدنه و میزان کربن اشاره کرد.
 
 
 
 
جهت سفارش فیلترکربنی از صفحه فروشگاه بازدید کنید
 
فروشگاه

 

فیلتر شنی

 فیلتر شنی

 
فیلتر شنی یکی از قدیمی ترین و رایج ترین روش های تصفیه آب است که برای حذف ذرات معلق در آب با اندازه بیش از 100 میکرون استفاده می شود.
 
قیمت ارزان، راندمان و عمر طولانی از جمله ویژگی های مثبتی است که باعث شده تصفیه آب فیلتر شنی در مصارف و صنعتی و خانگی بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
 
در اینجا انواع فیلترهای شنی، روال کار، مزایا و معایب آن ارایه می شود.
 
فیلتر شنی چیست؟
 
تصفیه آب در طبیعت به روش های مختلفی انجام می شود که یکی از مهمترین آنها حذف مواد زائد از آب با عبور از بستر شنی است.
 
در طراحی و ساخت فیلترهای شنی، این رفتار الهام گرفته از طبیعت نسبت به سایر روش های تصفیه آب مانند اولترافیلتراسیون و نانوفیلتراسیون برای حذف ذرات معلق در آب هزینه کمتری دارد.
 
فیلترهای شنی در واقع نوعی مخزن هستند که دارای شیر ورودی و خروجی و نازل هایی با پوشش شن و سیلیس می باشد.
 
ذرات معلق در آب از فیلتر دانه های ماسه عبور نمی کنند و در نهایت خروجی آب تمیز و تصفیه می شود.
 
بدنه فیلترهای شنی از مواد مختلفی ساخته می شود که متداول ترین آنها بدنه فلزی، فایبرگلاس و بتنی می باشد.
 
بدنه های فلزی این تجهیزات از ورق های گالوانیزه و نوع بتنی که بیشتر برای پالایشگاه های با ظرفیت بالا استفاده می شود از بتن بوده و بسیار مقاوم می باشد.
 
فیلترهای فایبرگلاس از کامپوزیت های فشرده ساخته و به عنوان فیلترهای شنی FRP نیز می نامیم.
 
روش تصفیه آب با فیلتر شنی
 
به طور کلی بدون در نظر گرفتن انواع فیلترهای شنی می توان نحوه عملکرد آنها را به صورت زیر بیان کرد:
 
آب حاوی املاح، آهن، منگنز، ذرات معلق گل و غیره از شیر ورودی وارد مخزن می شود.
 
در داخل مخزن پوشش ماسه و سیلیس تعبیه شده است.
 
برای جلوگیری از عبور شن های ریز از نازل ها و افت فشاردر حالت شستشوی معکوس ، پوشش شن و سیلیس روی نازل ها به گونه ای انجام می شود که ابتدا دانه ها بزرگتر، سپس متوسط ​​و در نهایت دانه های ریز شوند.
 
عبور آب از نازل باعث می شود که ذرات بزرگتر از 100 میکرون به دانه های ماسه برخورد کنند و اجازه عبور این ذرات را ندهند و فقط قطرات آب بدون ذرات معلق از نازل عبور کنند.
 
نهایتا آب بدون ذرات از دریچه خروجی مخزن به بیرون دستگاه منتقل شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
 
قسمتهای مختلف فیلتر شنی
 
 
 
 
انواع فیلترهای شنی
 
نکته بسیار مهم در طراحی فیلتر شنی نیرویی است که باعث عبور آب از نازل می شود.
 
بر این اساس و با توجه به میزان فشار وارد شده به آب برای عبور از فیلتر، فیلترهای شنی را می توان به چند گروه کلی تقسیم کرد که عبارتند از:
 
 فیلتر شنی آهسته
 
این نوع فیلتر شنی در طبیعت رایج است و بدون هیچ نیروی فشاری کار می کند.
 
عبور آب از بستر ماسه ای با سرعتی کاملا طبیعی و آرام در مساحت یک متر مربع در شبانه روز نهایتاً 3 متر مکعب آب تصفیه شده تولید می کند.
 
با توجه به سرعت بسیار پایین این گروه از روش های تصفیه آب، بیشتر برای محیط های صنعتی و خانگی که نیاز به آب تصفیه شده کم است استفاده می شود.
 
به عنوان مثال در تصفیه خانه های شبکه آب روستایی فیلتر شنی می تواند گزینه مناسب و مقرون به صرفه ای باشد.
 
فیلتر شنی گرانشی سریع
 
این دسته از فیلترهای شنی شباهت زیادی به نوع کند و بی صدا دارند و تنها تفاوت آن در مساحت بستر شنی است که آب از آن عبور می کند.
 
برای عبور آب با فشار و سرعت بیشتر، بستری با پوشش کم ماسه و سیلیس و حدود 40 تا 100 متر مربع در نظر گرفته شده است.
 
یکی از مزایای این روش سرعت تصفیه بالاتر نسبت به نوع کند است.
 
البته باید توجه داشت که چون آب از بستر کوچکی از ماسه عبور می کند، سرعت کثیف شدن بستر شنی افزایش می یابد و در نتیجه نیاز به شستشوی بیشتری نسبت به نوع کند دارد.
 
فیلتر شنی
فیلترشنی  فشاری  سریع
 
فیلتر شنی سریع یکی از پرکاربردترین فیلترهای شنی است که بیشتر در محیط های صنعتی و حتی خانگی که نیاز به تصفیه آب سریع تری دارند استفاده می شود.
 
عبور آب با فشار وارد از پمپ باعث سرعت عبور آن از بستر ماسه و نازل ها افزایش یابد و در مدت زمان کوتاهی خروجی آب تصفیه بسیار بیشتر از دو روش قبلی خواهد بود.
 
رایج ترین نوع فیلتر فشاری فیلترهای استخر می باشد که در استخرهای خانگی و عمومی کاربرد فراوانی دارد.
 
 
 
 
 
 
 
کاربرد فیلتر شنی
 
همانطور که قبلا ذکر شد فیلترهای شنی به دلیل مکانیزم آنها و هزینه نسبتا پایین آنها در تصفیه خانه های خانگی، استخرها، کارخانه های صنعتی و غیره کاربرد فراوانی دارند.
 
از کاربردهای اصلی فیلتر شنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
تصفیه آب استخر
 
استخرهای عمومی و خصوصی یکی از مهم ترین مواردی هستند که نیاز مبرمی به آب تصفیه و بدون آلودگی دارند.
 
انواع فیلترهای شنی استخر شامل سرعت آهسته، سریع و پر سرعت است که همگی از پمپ باد استفاده می کنند.
 
فشار اعمال شده در نوع کند کمتر از دو نوع دیگر است و برای فیلترهای شنی پرمصرف از سیلیس با دانه های بزرگتر بهره می گیرند و در نتیجه سرعت عبور آب از نازل ها افزایش می یابد و آب خروجی به اندازه خواهد بود.
 
پیش تصفیه اسمز معکوس
 
عبور آب بسیار آلوده از یک دستگاه تصفیه مانند اسمز معکوس باعث کثیفی خیلی سریع فیلترها است.
 
در این صورت یا باید فیلتر را با شستشو تمیز کرد و یا به طور کامل تعویض کرد.
 
برای جلوگیری از هزینه تعویض مداوم فیلتر، از فیلتر شنی به عنوان پیش تصفیه برای حذف ذرات بزرگتر استفاده می شود و آب با کدورت و ناخالصی کمتر وارد دستگاه RO می شود.
 
تصفیه فاضلاب
 
یکی از راه های چرخه آب پس از مصرف، تصفیه فاضلاب است که می تواند هزینه آبیاری فضای سبز و همچنین مصرف آب کارخانه های صنعتی را تا حد زیادی کاهش دهد.
 
یکی از مهمترین کاربردهای فیلتر شنی استفاده از آن برای تصفیه فاضلاب است که هزینه کمی دارد و می تواند ذرات معلق موجود در آب را به میزان دلخواه حذف کند.
 
تصفیه آب آشامیدنی
 
آب یکی از مهمترین عناصر مورد نیاز بدن است که کیفیت آن تاثیر مستقیمی بر سلامت بدن دارد.
 
وجود املاح در آب که بیشتر به دلیل رسوب در لوله کشی ساختمان است، به مرور زمان باعث آسیب به کلیه ها می شود.
 
برای حل این دسته از مشکلات در آب می توانید از دستگاه تصفیه آب با فیلتر شنی استفاده کنید.
 
تصفیه آب کشاورزی
 
عبور گل و لای، تکه های برگ و سرشاخه ها از پمپ آب و ورود آنها به لوله های سیستم آبیاری قطره ای و بارانی باعث مسدود شدن آنها خیلی زود و اختلال در سیستم آبیاری می شود.
 
نصب فیلتر شنی یکی از بهترین راه حل ها برای رفع این مشکلات خواهد بود.
 
فیلتر شنی برج خنک
 
یکی از مهمترین کاربردها و دلایل تولید فیلترهای شنی در صنعت استفاده از آنها در برج های خنک کننده می باشد.
 
استفاده از این روش تصفیه آب تاثیر زیادی بر کیفیت آب دارد و اغلب آن را فولادی می دانند.
 
مزایای تصفیه آب با فیلتر شنی
 
استفاده گسترده از فیلترهای شنی مزایای بسیار زیادی را نسبت به سایر روش های تصفیه آب نشان می دهد
 
نصب، نگهداری و تعمیر آسان
قیمت ارزان فیلتر شنی
تنوع بسیار بالا از نظر ظرفیت فیلتر شنی و میزان عبور آب
قدرت تصفیه آب بالا با حذف ذرات بزرگتر از 100 میکرون
شستشوی معکوس (بک واش Back Wash) آسان
 
 شستشو ی فیلتر شنی
 
عبور ذرات معلق در آب به مرور زمان باعث می شود که حجم زیادی از آنها بر روی بدنه ماسه و سیلیس روی نازل بماننده و از کیفیت آب خروجی بکاهند.
 
برای این منظور و مانند سایر روش های تصفیه آب، شستشوی دوره ای دستگاه ضروری است.
 
در طراحی و تولید فیلترهای شنی، شستشوی فیلتر شنی اغلب به روش شستشوی معکوس ارائه می شود که در آن آب با فشار زیاد و در خلاف جهت جریان آب از نازل های داخل مخزن عبور می کند.
 
با این کار ذرات و کثیفی های واقع در بین دانه های سیلیس پاک و کاملا تمیزند.
 
عکس بک واش فیلتر شنی
راه های افزایش کارایی فیلترهای شنی
 
برای افزایش کارایی و کارایی بستر شنی در این فیلتر باید به چند نکته مهم توجه کرد که عبارتند از:
 
اندازه و مقدار دانه های ماسه باید به دقت انتخاب شود.
شما میتوانید بسته به ظرفیت، اندازه و ابعاد مخزن، مقدار و تعداد دانه های ماسه و مقدار دانه های درشت و ریز را تعیین کنید.
نحوه شستشوی معکوس و مدت زمان انجام دوره ای آن از دیگر مواردی است که به شدت بر کارایی فیلتر شنی تأثیر می گذارد.
 نحوه شستشو و میزان فشار وارده به تخت باید به گونه ای باشد که بتواند حجم تخت را تا 15 درصد افزایش دهد.
سرعت عبور آب از بستر نیز می تواند تاثیر بالایی در کارایی دستگاه داشته باشد.
 هر چه فشار و سرعت عبور آب از بستر بیشتر شود، قدرت پاک کنندگی و حجم بستر بیشتر می شود.
انواع بستر سیلیس در فیلتر شنی
 
بستر سیلیسی یکی از قطعات مهم و اصلی در فیلترهای شنی می باشد که تاثیر بسیار بالایی بر قدرت دستگاه و کیفیت آب خروجی دارد.
 
شما می توانید بسترهای سیلیسی به کار رفت در این دستگاه را  تک لایه و چند لایه در نظربگیرید.
 
در نوع تک لایه یک بستر نازک با قطر کم ماسه در دستگاه قرار می گیرد.
 
برای افزایش کارایی و استحکام فیلتر ممکن است از چند لایه ماسه و سیلیس استفاده شود.
 
اندازه دانه های ماسه را در لایه های مختلف با دقت انتخاب کرده و از کوچک به بزرگ روی هم چید.
 
بهترین زمان برای تعویض بستر شنی
 
شستشوی معکوس می تواند آلودگی زیرلایه را تا حد مطلوبی کاهش دهد.
 
اما به مرور زمان دانه های سیلیس موجود در بستر استحکام خود را از دست می دهند.
 
به طور کلی می توان از تخت بدون نیاز به تعویض برای مدت 5 تا 10 سال استفاده کرد.
 
یکی از علائم مهمی که زمان تعویض بستر شنی را نشان می دهد، فاصله بین مراحل شستشوی معکوس است.
 
از آنجایی که این زمان کوتاه می شود، به تدریج به این معنی است که باید تخت را عوض کنید.
 
جهت سفارش فیلتر شنی از صفحه فروشگاه بازدید کنید
 
فروشگاه

سختی گیر رزینی

 سختی گیر

 
سختی گیر رزینی  با حذف کلسیم، منیزیم و کاتیون های فلزی دیگر که عوامل آب سخت هستند آب را نرم می کند.
 
آب نرم به صابون کمتری  نیاز دارد، زیرا صابون در پیوند با یون های کلسیم هدر نمی رود.
 
آب نرم همچنین طول عمر لوله کشی را با کاهش یا حذف رسوب در لوله ها و اتصالات افزایش می دهد.
 
نرم شدن آب معمولاً با استفاده از رزین‌های نرم‌کننده آهک یا تبادل یونی انجام می‌شود، اما به طور فزاینده‌ای با استفاده از  سیستم نانوفیلتراسیون یا غشاهای اسمز معکوس نیز انجام می‌شود.
 
آب سخت و آب نرم
 
این که منبع آب برچسب "نرم" یا "سخت" باشد به وجود دو ماده معدنی بسیار محلول، کلسیم و منیزیم بستگی دارد.
 
از نظر سلامتی، این مواد معدنی هیچ اثر نامطلوبی ندارند و در واقع مواد مغذی ضروری روزانه بدن هستند. این مواد معدنی هستند که به آب طعمی طراوت بخش می دهند که بسیاری از مردم آن را مطلوب می دانند.
 
با این حال، زمانی که کلسیم و منیزیم در آب نفوذ می‌کنند، روی سطوح تماس تجمع می‌کنند، لوله‌ها را مسدود می‌کنند.
 
به سیستم های گرمایشی نظیرآبگرمکن‌ها آسیب می‌زنند و کارایی صابون‌ها و مواد شوینده را کاهش می‌دهند.
 
سختی آب در یکی از دو واحد اندازه گیری بیان می شود. واحد اول قسمت در میلیون (ppm) کربنات کلسیم است که معادل غلظت کلسیم و منیزیم محلول است.
 
استفاده از این معادل، محاسبات سختی را ساده می کند. یک ppm یعنی یک واحد کربنات کلسیم در یک میلیون واحد آب حل می شود.
 
قسمت در میلیون نیز برابر با میلی گرم در لیتر (mg/l) است. دومین بیان سختی دانه در هر گالن (gpg) کربنات کلسیم است.
 
یک gpg منحصراً به عنوان یک واحد سختی استفاده می شود و تقریباً برابر با 17 میلی گرم در لیتر یا ppm است.
 
اگر آب خود را آزمایش کرده اید، گزارش از یکی یا هر دوی این واحدها استفاده می کند تا به شما بگوید چقدر آب شما سخت است.
 
از آنجایی که سطح کربنات کلسیم برای مصرف کنندگان آب معنی کمی دارد، متخصصان آب سطوح سختی را طبقه بندی کرده اند. جدول 1 این طبقه بندی ها را نشان می دهد.
 
سختی گیر
 
 
 
 
سختی گیر
فرآیند سختی گیرها یا نرم شدن آب
تبادل یون
 
از آنجایی که دستگاه های نرم کننده (سختی گیر آب) از دیرباز در صنعت تصفیه آب در دسترس بوده اند، این فناوری بسیار توسعه یافته است و در بیشتر موارد برای کاهش سطح سختی به خوبی عمل می کند.
 
تبادل یونی چگونه کار می کند؟ یک فرآیند فیزیکی و شیمیایی آب را از طریق یک محیط تبادلی به نام رزین یا زئولیت فیلتر می کند.
 
به طور معمول، رزین یک ماده مصنوعی یا طبیعی و ماسه مانند است که با یون های سدیم با بار مثبت پوشانده شده است.
 
با حل شدن یون های دارای بار مثبت  کلسیم و منیزیم ، یک محیط تبادل یونی ایجاد می شود. آب از طریق واحد جریان می یابد در حالی که رزین یون های سدیم خود را آزاد می کند و به راحتی آنها را با یون های کلسیم و منیزیم مبادله می کند.
 
اکنون آبی که از دستگاه خارج می شود نرم در نظر گرفته می شود.
 
سختی گیر
 احیا سختی گیر
 
واضح است که رزین یک سایت مبادله پایان ناپذیر نیست. هنگامی که تمام محل‌های تبادل سدیم با مواد معدنی سختی جایگزین می‌شوند، رزین مصرف می‌شود و دیگر آب را نرم نمی‌کند.
 
در این مرحله، نرم کننده آب باید در یک چرخه جایگزین به نام بازسازیی احیا کار کند. در طی این چرخه، رزین با محلول نمکی شستشو داده شوند  و نهایتا آبکشی شود.
 
آب نمک به صورت معکوس از طریق سیستم شستشو می شود و یون های کلسیم و منیزیم جذب شده روی رزین را با خود می برد.
 
پس از اتمام شستشوی معکوس، سختی گیر  را می توان به چرخه  استفاده برگرداند. برخی از نرم کننده های آب به طور خودکار به چرخه عملیات و احیا  تغییر وضعیت می دهند.
 
برخی دیگر به صورت دستی عمل می کنند.
 
سختی گیر
انواع سختی گیر ها
 
اگرچه برندها و مدل‌های بسیاری از واحدهای تبادل یونی در بازار وجود دارد، اما اساساً همه با تفاوت‌های جزئی در ویژگی‌های اضافی، نرخ جریان و غیره یکسان عمل می‌کنند.
 
تقریباً همه سختی گیرها به یکی از دو دسته تقسیم می شوند.
 
مدل‌های زمان‌بندی‌شده دارای ساعت‌های زمانی قابل برنامه‌ریزی هستند که در یک برنامه از پیش تعیین‌شدهاحیا می‌شوند و سپس به سرویس باز می‌گردند.
 
اینها برای سیستم های تصفیه که در چرخه مصرف منظم آب هستند به خوبی کار می‌کنند، اما آب و نمک بیشتری را هدر می‌دهند، زیرا خواه رزین به آن نیاز داشته باشد یا نه، عملیات احیا را انجام می دهند.
 
مدل‌های کنترل مصرف، با سنسورهای الکتریکی و مکانیکی، معمولاً پس از نرم شدن حجمی از دبی آب شروع به احیا می کنند. اگر برنامه مصرف آب در نوسان دارید، چنین مدل هایی مناسب هستند.
 
سختی گیر
 
 
 
 
تعمیر و نگهداری
 
مهم نیست که چه مدلی سختی گیر را مورد استفاده قرار می دهیم، همه نرم کننده های آب باید به درستی نگهداری شوند.
 
محلول آب نمک باید مخلوط شده و در مخزن آب نمک ذخیره شود. گرفتگی دوره ای رزین نیز نیازمند توجه ویژه است. به عنوان مثال، اگر منبع آب خام کدر باشد، ممکن است رزین را با گل و خاک رس مسدود کند.
 
گاهی اوقات، شستشوی معکوس معمولی با آب این مشکل را حل می کند. اگر نه، رزین را به آرامی در طول چرخه شستشوی معکوس هم بزنید تا به شکستن مواد کمک کنید.
 
به همین ترتیب، باکتری ها و قارچ ها نیز تشک هایی در رزین تشکیل می دهند که اثربخشی آن را کاهش می دهد.
 
ضد عفونی کردن آب قبل از نرم شدن یا تمیز کردن دوره ای نرم کننده با سفید کننده کلر این مزاحمت ها را از بین می برد.
 
با این حال، قبل از افزودن هر گونه مواد شیمیایی به دستگاه، دستورالعمل های سازنده را بخوانید.
 
رسوب آهن یکی دیگر از مشکلات رایج تعمیر و نگهداری نرم کننده های آب است. اگرچه آهن بی رنگ و کاهش یافته توسط دستگاه حذف می شود، آهن اکسید شده قرمز (آهنی که در معرض هوا یا کلر قرار گرفته است) رزین را مسدود می کند.
 
فیلتراسیون قبل از نرم شدن تضمین می کند که آهن اکسید شده در نرم کننده پردازش نمی شود. اگر رزین قبلاً رسوب شده باشد، می بایست توسط تمیز کننده ها شستشو شوند.
 
در برخی موارد، رزین ها را نمی توان از آلاینده ها شستشو داد و نیاز به تعویض دارند. (اگر رزین به طور دوره‌ای احیا و نگهداری می‌شود، نباید اینطور باشد.) برای اطلاعات در مورد تعویض رزین با فروشنده سختی گیر خود مشورت کنید.
 
مزایا و معایب سختی گیر ها
مزایا
 
اکثر مصرف‌کنندگان موافق هستند که آب سخت موجب ایجاد رسوب و گرفتگی لوله های سیستم های گرمایشی و این خود موجب خوردگی لوله ها می شود.
 
همچنین در مصارف خانگی  لکه را روی گلدان‌ها، لایه‌های صابون روی پوست و  رسوب شوینده در ماشین لباسشویی ایجاد می‌کند.
 
مهمتر این رسوبها همچنین می توانند در داخل سیستم های گرمایی جمع شوند و عمر مفید آنها را کاهش دهند.
 
معایب
 
عیب اصلی نرم شدن آب آشامیدنی خطرات سلامتی برای افرادی است که از رژیم های غذایی کم سدیم استفاده می کنند.
 
تعمیر و نگهداری یکی دیگر از ملاحظات است. در حالی که می‌توانید مدل‌هایی با ویژگی‌های ویژه خریداری کنید که همه کارها را  به صورت اتوماتیک انجام می‌دهند، برای هر ویژگی اضافی هزینه پرداخت می‌کنید.
 
بسته به منبع آب، ممکن است مجبور شوید آب کدر را فیلتر کنید یا آب مملو از باکتری را ضد عفونی کنید.
 
در نهایت، اگر شما صاحب یک سیستم سپتیک هستید، باید بار اضافی بر روی سیستم جمع آوری و تصفیه پساب خود را از شستشوی معکوس و احیا در نظر بگیریدکه باعث اضافه بار هیدرولیکی سیستم سپتیک می شود
 
 
 
 
جهت سفارش سختی گیر از صفحه فروشگاه بازدید کنید
 
فروشگاه

سختی گیر رزینی

 سختی گیر

 
سختی گیر رزینی  با حذف کلسیم، منیزیم و کاتیون های فلزی دیگر که عوامل آب سخت هستند آب را نرم می کند.
 
آب نرم به صابون کمتری  نیاز دارد، زیرا صابون در پیوند با یون های کلسیم هدر نمی رود.
 
آب نرم همچنین طول عمر لوله کشی را با کاهش یا حذف رسوب در لوله ها و اتصالات افزایش می دهد.
 
نرم شدن آب معمولاً با استفاده از رزین‌های نرم‌کننده آهک یا تبادل یونی انجام می‌شود، اما به طور فزاینده‌ای با استفاده از  سیستم نانوفیلتراسیون یا غشاهای اسمز معکوس نیز انجام می‌شود.
 
آب سخت و آب نرم
 
این که منبع آب برچسب "نرم" یا "سخت" باشد به وجود دو ماده معدنی بسیار محلول، کلسیم و منیزیم بستگی دارد.
 
از نظر سلامتی، این مواد معدنی هیچ اثر نامطلوبی ندارند و در واقع مواد مغذی ضروری روزانه بدن هستند. این مواد معدنی هستند که به آب طعمی طراوت بخش می دهند که بسیاری از مردم آن را مطلوب می دانند.
 
با این حال، زمانی که کلسیم و منیزیم در آب نفوذ می‌کنند، روی سطوح تماس تجمع می‌کنند، لوله‌ها را مسدود می‌کنند.
 
به سیستم های گرمایشی نظیرآبگرمکن‌ها آسیب می‌زنند و کارایی صابون‌ها و مواد شوینده را کاهش می‌دهند.
 
سختی آب در یکی از دو واحد اندازه گیری بیان می شود. واحد اول قسمت در میلیون (ppm) کربنات کلسیم است که معادل غلظت کلسیم و منیزیم محلول است.
 
استفاده از این معادل، محاسبات سختی را ساده می کند. یک ppm یعنی یک واحد کربنات کلسیم در یک میلیون واحد آب حل می شود.
 
قسمت در میلیون نیز برابر با میلی گرم در لیتر (mg/l) است. دومین بیان سختی دانه در هر گالن (gpg) کربنات کلسیم است.
 
یک gpg منحصراً به عنوان یک واحد سختی استفاده می شود و تقریباً برابر با 17 میلی گرم در لیتر یا ppm است.
 
اگر آب خود را آزمایش کرده اید، گزارش از یکی یا هر دوی این واحدها استفاده می کند تا به شما بگوید چقدر آب شما سخت است.
 
از آنجایی که سطح کربنات کلسیم برای مصرف کنندگان آب معنی کمی دارد، متخصصان آب سطوح سختی را طبقه بندی کرده اند. جدول 1 این طبقه بندی ها را نشان می دهد.
 
سختی گیر
 
 
 
 
سختی گیر
فرآیند سختی گیرها یا نرم شدن آب
تبادل یون
 
از آنجایی که دستگاه های نرم کننده (سختی گیر آب) از دیرباز در صنعت تصفیه آب در دسترس بوده اند، این فناوری بسیار توسعه یافته است و در بیشتر موارد برای کاهش سطح سختی به خوبی عمل می کند.
 
تبادل یونی چگونه کار می کند؟ یک فرآیند فیزیکی و شیمیایی آب را از طریق یک محیط تبادلی به نام رزین یا زئولیت فیلتر می کند.
 
به طور معمول، رزین یک ماده مصنوعی یا طبیعی و ماسه مانند است که با یون های سدیم با بار مثبت پوشانده شده است.
 
با حل شدن یون های دارای بار مثبت  کلسیم و منیزیم ، یک محیط تبادل یونی ایجاد می شود. آب از طریق واحد جریان می یابد در حالی که رزین یون های سدیم خود را آزاد می کند و به راحتی آنها را با یون های کلسیم و منیزیم مبادله می کند.
 
اکنون آبی که از دستگاه خارج می شود نرم در نظر گرفته می شود.
 
سختی گیر
 احیا سختی گیر
 
واضح است که رزین یک سایت مبادله پایان ناپذیر نیست. هنگامی که تمام محل‌های تبادل سدیم با مواد معدنی سختی جایگزین می‌شوند، رزین مصرف می‌شود و دیگر آب را نرم نمی‌کند.
 
در این مرحله، نرم کننده آب باید در یک چرخه جایگزین به نام بازسازیی احیا کار کند. در طی این چرخه، رزین با محلول نمکی شستشو داده شوند  و نهایتا آبکشی شود.
 
آب نمک به صورت معکوس از طریق سیستم شستشو می شود و یون های کلسیم و منیزیم جذب شده روی رزین را با خود می برد.
 
پس از اتمام شستشوی معکوس، سختی گیر  را می توان به چرخه  استفاده برگرداند. برخی از نرم کننده های آب به طور خودکار به چرخه عملیات و احیا  تغییر وضعیت می دهند.
 
برخی دیگر به صورت دستی عمل می کنند.
 
سختی گیر
انواع سختی گیر ها
 
اگرچه برندها و مدل‌های بسیاری از واحدهای تبادل یونی در بازار وجود دارد، اما اساساً همه با تفاوت‌های جزئی در ویژگی‌های اضافی، نرخ جریان و غیره یکسان عمل می‌کنند.
 
تقریباً همه سختی گیرها به یکی از دو دسته تقسیم می شوند.
 
مدل‌های زمان‌بندی‌شده دارای ساعت‌های زمانی قابل برنامه‌ریزی هستند که در یک برنامه از پیش تعیین‌شدهاحیا می‌شوند و سپس به سرویس باز می‌گردند.
 
اینها برای سیستم های تصفیه که در چرخه مصرف منظم آب هستند به خوبی کار می‌کنند، اما آب و نمک بیشتری را هدر می‌دهند، زیرا خواه رزین به آن نیاز داشته باشد یا نه، عملیات احیا را انجام می دهند.
 
مدل‌های کنترل مصرف، با سنسورهای الکتریکی و مکانیکی، معمولاً پس از نرم شدن حجمی از دبی آب شروع به احیا می کنند. اگر برنامه مصرف آب در نوسان دارید، چنین مدل هایی مناسب هستند.
 
سختی گیر
 
 
 
 
تعمیر و نگهداری
 
مهم نیست که چه مدلی سختی گیر را مورد استفاده قرار می دهیم، همه نرم کننده های آب باید به درستی نگهداری شوند.
 
محلول آب نمک باید مخلوط شده و در مخزن آب نمک ذخیره شود. گرفتگی دوره ای رزین نیز نیازمند توجه ویژه است. به عنوان مثال، اگر منبع آب خام کدر باشد، ممکن است رزین را با گل و خاک رس مسدود کند.
 
گاهی اوقات، شستشوی معکوس معمولی با آب این مشکل را حل می کند. اگر نه، رزین را به آرامی در طول چرخه شستشوی معکوس هم بزنید تا به شکستن مواد کمک کنید.
 
به همین ترتیب، باکتری ها و قارچ ها نیز تشک هایی در رزین تشکیل می دهند که اثربخشی آن را کاهش می دهد.
 
ضد عفونی کردن آب قبل از نرم شدن یا تمیز کردن دوره ای نرم کننده با سفید کننده کلر این مزاحمت ها را از بین می برد.
 
با این حال، قبل از افزودن هر گونه مواد شیمیایی به دستگاه، دستورالعمل های سازنده را بخوانید.
 
رسوب آهن یکی دیگر از مشکلات رایج تعمیر و نگهداری نرم کننده های آب است. اگرچه آهن بی رنگ و کاهش یافته توسط دستگاه حذف می شود، آهن اکسید شده قرمز (آهنی که در معرض هوا یا کلر قرار گرفته است) رزین را مسدود می کند.
 
فیلتراسیون قبل از نرم شدن تضمین می کند که آهن اکسید شده در نرم کننده پردازش نمی شود. اگر رزین قبلاً رسوب شده باشد، می بایست توسط تمیز کننده ها شستشو شوند.
 
در برخی موارد، رزین ها را نمی توان از آلاینده ها شستشو داد و نیاز به تعویض دارند. (اگر رزین به طور دوره‌ای احیا و نگهداری می‌شود، نباید اینطور باشد.) برای اطلاعات در مورد تعویض رزین با فروشنده سختی گیر خود مشورت کنید.
 
مزایا و معایب سختی گیر ها
مزایا
 
اکثر مصرف‌کنندگان موافق هستند که آب سخت موجب ایجاد رسوب و گرفتگی لوله های سیستم های گرمایشی و این خود موجب خوردگی لوله ها می شود.
 
همچنین در مصارف خانگی  لکه را روی گلدان‌ها، لایه‌های صابون روی پوست و  رسوب شوینده در ماشین لباسشویی ایجاد می‌کند.
 
مهمتر این رسوبها همچنین می توانند در داخل سیستم های گرمایی جمع شوند و عمر مفید آنها را کاهش دهند.
 
معایب
 
عیب اصلی نرم شدن آب آشامیدنی خطرات سلامتی برای افرادی است که از رژیم های غذایی کم سدیم استفاده می کنند.
 
تعمیر و نگهداری یکی دیگر از ملاحظات است. در حالی که می‌توانید مدل‌هایی با ویژگی‌های ویژه خریداری کنید که همه کارها را  به صورت اتوماتیک انجام می‌دهند، برای هر ویژگی اضافی هزینه پرداخت می‌کنید.
 
بسته به منبع آب، ممکن است مجبور شوید آب کدر را فیلتر کنید یا آب مملو از باکتری را ضد عفونی کنید.
 
در نهایت، اگر شما صاحب یک سیستم سپتیک هستید، باید بار اضافی بر روی سیستم جمع آوری و تصفیه پساب خود را از شستشوی معکوس و احیا در نظر بگیریدکه باعث اضافه بار هیدرولیکی سیستم سپتیک می شود
 
 
 
 
جهت سفارش سختی گیر از صفحه فروشگاه بازدید کنید
 
فروشگاه

تصفیه آب استخر

 تصفیه آب استخر

 
تصفیه آب استخر
 
اگر تعادل یا PH آب استخر خیلی کم باشد، درمان معمول این است که هر روز کربنات سدیم یا خاکستر سودا را به میزان 10 گرم در 1000 لیتر اضافه کنید تا آب به میزان مناسب برسد.
 
از یکPH  متر یا کیت های اندازه گیری PH برای سنجش PH آب استخر استفاده نمایید.
 
اگر آب شما خیلی قلیایی است، از اسید خشک (کاهنده pH) با همان غلظت استفاده کنید، دوباره آزمایش را تکرار کنید تا مطمئن شوید که آب را همیشه در محدوده pH مناسب نگه می دارید.
 
اگر در مورد میزان مصرف صحیح مواد شیمیایی شک دارید، با یک متخصص تصفیه آب تماس بگیرید.
 
ضد عفونی آب استخر
 
علاوه بر کنترل pH، باید آب استخر خود را نیز به طور مداوم ضد عفونی کنید.
 
این به معنای استفاده از مواد ضد عفونی کننده برای از بین بردن و کنترل هر گونه باکتری یا جلبک است.
 
باکتری ها از هوا، پوست یا مایعات بدن و از مواد محیطی مانند برگ هایی که در آن می ریزند وارد آب می شوند.
 
اگر اقدامات لازم را برای حفظ سطوح مناسب ضدعفونی کننده در آب استخر انجام ندهید، باکتری ها می توانند به سرعت شروع به رشد کنند.
 
کلر زنی آب استخر
 
بسیاری از ما نام کلر را شنیده‌ایم و این ماده شیمیایی است که وقتی فکر می‌کنید استخر یا جکوزی خود را تمیز و عاری از باکتری‌های خطرناک نگه دارید، فوراً به ذهن خطور می کند
 
در برخی از اشکال، کلر می تواند بسیار سمی باشد، اما وقتی که طبق دستورالعمل سازنده استفاده شوند، بی خطر هستند.
 
هنگامی که برای اولین بار استخر یا آبگرم جدید خود را راه اندازی می کنید، باید در زمان راه اندازه با دوز بالایی از  کلر ضدعفونی را انجام دهید و پس از آن، سطوح را تا حد توصیه شده حفظ کنید.
 
برای اندازه گیری کلر آب استخر میتوانید از کیت های سنجش کلر آزاد استفاده نمایید
 
همچنین اگر متوجه رشد جلبک ها در استخر شدید یا بعد از یک تعطیلات آخر هفته استخر به شدت مورد استفاده قرار گرفته است، ممکن است نیاز به ضدعفونی بیشتر به نام «کلرزنی فوق العاده» به آب بدهید.
 
 
 
 
ضدعفونی با ازن
 
دستگاه ازن آب استخرهای شنا رابوسیله ازن که از طریق یونیزاسیون هوا با استفاده از تکنولوژی corona discharge (تخلیه هاله الکتریکی) و تبدیل O2 به O3 تولید می شود ، ضدعفونی می کند .
 
به علت کاربردهای فراوان و توانایی بسیار بالای این روش، هم اکنون در بسیاری از استخرهای عمومی آب مصرفی مراکز مختلف و آبنما ها در دنیا از این روش برای تصفیه آب استفاده می کنند که روز به روز در حال گسترش می باشد.
 
مکانیسم اثر ازن بر روی دیواره میکرو ارگانیسم ها تأثیر می گذارد در حالی که کلر می بایستی از دیواره عبور کرده و دقیقاً روی هسته عمل کند.
 
ازن در از بین بردن بار میکروبی اشیرشیاکلی ۳۰۰۰ بار سریعتر از کلر عمل ضدعفونی را انجام داده و چون ازن روی دیواره باکتری تأثیر می گذارد طیف ضدعفونی کنندگی آن بسیار گسترده می باشد.
 
کلر با بعضی از املاح آب تشکیل نمک داده که این نمک بر روی سطوحی مثل کاشی و سرامیک رسوب می دهد، در صورتی که ازن نه تنها تشکیل نمک نداده بلکه به شفاف سازی آب کمک می کند .
 
بدین صورت که بار ذرات معلق ریز (کلوئیدی) در آب ، که باعث تیرگی آب می شوند را خنثی نموده و ذرات معلق را به هم می چسباند، که بدین ترتیب باعث موثرتر عمل کردن فیلتر موجود می شود.
 
 
 
 
بخارات سمی حاصل از کلر در محوطه استخرها
 
ثابت شده است که تغییر شکل ناخن، قرمزی چشم ها و خارش پوست و همچنین ابتلای غیر معمول غریق نجاتها و شناگران حرفه ای به آسم، ناشی از بخارات سمی حاصل از کلر در محوطه استخرها بوده است که این موارد در هنگام استفاده از سیستم ازن بوجود نمی آید.
 
روش ازن بهترین روش برای ضد عفونی کردن آب استخرها در سطح جهان و مورد تأیید مراکز مختلف جهانی من جمله FDA، WHO و … می باشد.
 
برخلاف کلر، ازن، THM و کلر آمین تولید نمی کند و بعد از استفاده اگر اضافه باشد به حالت اکسیژن خالص در می آید.
 
ازن باعث حذف کلیه مواد آلی در آب می شود که با توجه به حذف آنها حتی در صورت اضافه کردن کلر باقیمانده به هیچ عنوان ترکیبات کلرآمیدی بوجود نخواهد آمد.
 
مزایای استفاده از ازن در استخر :
 
افزایش کیفیت و شفافیت آب استخر
زدودن یون های آهن و منگنز محلول و دیگر ترکیبات معدنی
ایجاد فضایی عاری از میکروارگانیسم های بیماری زا
کنترل رشد جلبکها بر دیواره ها وکف استخر
مقرون به صرفه بودن وسازگاری با طبیعت
عدم نیاز به تجهیزات متعدد، گسترده و عظیم،فضای زیاد
حذف هزینه های حمل ونقل و نگهداری مواد شیمیایی(برخلاف کلر)
سادگی عملکرد و نصب آسان
عدم نیاز به اپراتور متخصص
عدم تولید آلودگی ثانویه در محیط
 
 
 
 
کنترل جلبک در آب استخر
 
یکی از مسائل مهم دیگری که بر کیفیت آب در استخرها، اسپاها و جکوزی ها تأثیر می گذارد، رشد جلبک ها است.
 
جلبک نوعی گیاه تک سلولی است که در آب زندگی می کند و زمانی که مواد ضدعفونی کننده کافی در آب وجود نداشته باشد می تواند به سرعت رشد کند.
 
جلبک ها رنگ آب را تغییر می دهند که منجر به شرایط بد استخر و شفافیت ضعیف آب می شود.
 
نوع جلبک موجود، مناسب ترین روش حذف جلبک از آب استخر را تعیین می کند.
 
جلبک سبز
 
رایج ترین نوع است و می توان با استفاده از درمان شوک کلر همراه با جلبک کش برای جلوگیری از عود مجدد آن مقابله کرد.
 
جلبک خردل
 
مقابله با جلبک های زرد یا خردلی دشوارتر است و همراه با خراشیدن  مناسب، شستشوی دیوارها و سایر سطوح استخر یا آبگرم و فیلتر نمودن همچنین شوک درمانی با کلر می باشد.
 
جلبک سیاه
 
جلبک سیاه یکی از سخت‌ترین انواع جلبک‌ها است که بر استخرها تأثیر می‌گذارد و برای حذف مؤثر ممکن است نیاز به چندین بار خراشیدن باشد.
 
همچنین برای جلوگیری از بازگشت آن به یک جلبک کش قوی نیاز است و سطح کلر مناسب باید حفظ شود.
 
در موارد شدید جلبک سیاه، تنها راه حل ممکن است تخلیه استخر یا جکوزی، تمیز کردن و شستشوی کامل و سپس پر کردن مجدد باشد.
 
استفاده از ضد جلبک کات کبود(سولفات مس) در استخر
 
سولفات مس که به "کات کبود" نیز معروف است، گاهی در استخرها به عنوان ماده ضدجلبک مورد استفاده قرار می گیرد.
 
البته توصیه علمی انجام شده در این مورد، این است که از کات کبود تنهابه منظور کنترل رشد جلبک در استخر مورد استفاده قرار گیرد.
 
بنابراین، از اضافه کردن مداوم کات کبود به آب استخر مانند سایر مواد شیمیایی که برای تعادل شیمیایی آب استخر مورد استفاده قرار می گیرند، می بایست اجتناب نمود.
 
با اندازه گیری میزان قلیائیت کل آب استخر، می توانید از کات کبود برای کنترل و از بین بردن جلبک استخر استفاده کنید.
 
برای اضافه کردن کات کبود به آب استخر، به تجهیزات زیر نیاز دارید:
 
- تست کیت اندازه گیریقلیایت آب استخر
 
- عینک محافظ چشم
 
- بطری پلاستیکی با قابلیت اسپری کردن
 
- دستکش
 
ابتدا با تست کیت مخصوص اندازه گیری کیفیت آب استخر، میزان "قلیائیت کل" آب استخر خود را اندازه گیری کنید.
 
برای حصول اطمینان از اندازه گیری دقیق، دستورالعمل شرکت سازنده تست کیت را بدرستی مطالعه و بر اساس آن عمل کنید.
 
برای دانستن میزان لازم کات کبود برای اضافه کردن به استخر، حتماً لازمست تا میزان قلیائیت کل آب استخر خود را اندازه گرفته باشید.
 
پس از اندازه گیری میزان قلیائیت کل، می توانید با استفاده از جدول زیر، میزان مورد نیاز کات کبود را تعیین نمائید:
 
 
 
 
 
 
 
همانطور که در جدول فوق نیز بیان شده است، برای آب با قلیائیت کل زیر 20 و یا بالای 200 ppm، از کات کبود استفاده نکنید.
 
البته علاوه بر این جدول، دستورالعمل سازنده کات کبود مورد استفاده در استخر نیز می بایست حتماً مطالعه و رعایت شود.
 
به غیر از جدول فوق، به عنوان یک روش سرانگشتی می توانید به ازای هر متر مکعب استخر بین 1 تا 2 گرم سوالفات مس در نظر بگیرید.
 
(به عنوان راهنما می توان گفت هر قاشق غذاخوری حاوی حدود 20 تا 25 گرم سولفات مس خواهد بود.)
 
روش استفاده از کات کبود روی سطوح
 
از دستکش و عینک محافظ استفاده کنید. کات کبود را در مقدار کافی آب بریزید تا کریستال های آبی این ماده در آب حل شوند.
 
تا زمانی اضافه کردن آب را ادامه دهد تا مطمئن شوید که تمامی کریستال های کات کبود، در آب حل شده اند.
 
پس از انجام این کار، محلول کات کبود را در نقاط مختلف استخر ریخته و یا در داخل یک بطری پلاستیکی که دارای پمپ اسپری باشد (مانند وسیله هایی که برای ریختن سم و مواد شیمیایی مایع در باغ ها مورد استفاده قرار می گیرد)، بریزید.
 
سپس با این وسیله، محلول کات کبود را تا جایی که امکان دارد روی تمام سطح آب استخر بصورت یکنواخت اسپری کنید.
 
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که از کات کبود برای کنترل و از بین بردن جلبک ها نمی بایست بیش از حد و مقدار مشخص شده استفاده نمود و در نظر داشت که از بین رفتن جلبک ها و تمیز شدن آب استخر، به چندین روز زمان نیاز دارد.
 
استفاده بیش از مقدار تعیین شده از کات کبود، باعث ایجاد لکه های سبز و یا سیاه  بر روی سطوح دیواره و کف استخر خواهد شد که در صورت تمیز نشدن، ممکن است بصورت دائمی روی این سطوح باقی بمانند.
 
ضد عفونی آب استخر با UV اشعه ماوار بنفش
 
 
 
 
نور ماوراء بنفش
 
 
 
 
یکی دیگر از راه های ساده تر برایضد عفونی و  درمان جلبک ها استفاده از نور ماوراء بنفش است.
 
این تکنیک جلبک ها و سایر باکتری های موجود در آب را به طور کامل از بین می برد.
 
درمان‌های UV مستقیماً در سیستم مدیریت استخر نصب می‌شوند و با عبور آب از نور UV، باکتری‌ها و جلبک‌ها از بین می‌روند.
 
سیستم‌های UV معمولاً مقرون به صرفه هستند و می‌توان آن‌ها را در بیشتر استخرها به روز کرد.
 
اشعه ماوراء بنفش با جلبک هایی که در حال حاضر روی دیواره های جکوزی یا استخر شما وجود دارند و رشد می کنند، مقابله نمی کند.
فیلتر کردن آب استخر
 
در طول چندین هفته استفاده، ممکن است مواد جامد محلول در آب استخر یا آبگرم شما انباشته شوند - تمام آن کرم ضد آفتاب، گرده، پوست و کثیفی باید در جایی ختم شود.
 
انواع فیلترهای استخر
 
فیلتر استخر  در سه نوع مختلف جهت تصفیه و فیلتر کردن آب استخر، در انواع مختلف وجود دارد. انواع فیلتر استخر عبارتند از:
 
شنی استخر
 
کارتریجی استخر
 
دیاتومه استخر
 
ساده ترین نوع فیلتر، فیلتر کارتریجی می باشد . کارتریج آن به راحتی قابل تعویض بوده و در سیستم فیلتراسیون بعد از پمپ نصب می شود. نوع دیگری از فیلترها فیلتر شنی می باشد که از بستر سیلیس برای فیلتر کردن آب استخر استفاده می کند.
 
در آخر نیز فیلترهای دیاتومه می باشد که از خاک دیاتومه و شبکه های دیاتومه جهت فیلتراسیون آب استخر استفاده می شود.
 
در ادامه به طور مختصر هر یک از انواع فیلترهای استخر را به طور مختصر خدمتتان معرفی می کنیم.
 
 
 
 
فیلتر شنی استخر
 
فیلتر شنی محبوب ترین و باکیفیت ترین روش برای تمیز کردن و فیلتر کردن آب استخر می باشد.
 
علاوه بر این، فیلترهای شنی قادرند در مدت زمان کوتاهی مقدار زیادی را فیلتر نمایند، که باعث تصفیه مناسب می شود.
 
این نوع فیلترها ذراتی در حدود 40 تا 100 میکرون را فیلتر می کنند.
 
فیلتر کارتریجی استخر
 
از فیلترهای کارتریجی در استخرها کوچک خانگی بیشتر استفاده می شود.
 
زیرا استخرهای کوچک به تعمیر و نگهداری زیادی احتیاج ندارند، بنابراین این فیلترها مناسب می باشد. این نوع فیلترها ذراتی به اندازه 10 تا 25 میکرون را فیلتر می کنند. این نوع فیلترها نیز دارای معایب و مزایایی هستند، که عبارتند از:
 
فیلتر دیاتومه استخر
 
فیلترهای دیاتومه نوع دیگری از فیلترهای استخر می باشد که عملکردی مشابه فیلترهای شنی دارد.
 
اما مهمترین تفاوت این نوع فیلترها در نحوه فیلتراسیون ذرات می باشد. این نوع فیلترها قادرند تا ذرات در حدود 3 میکرون را که با چشم قابل دیدن نیستند را فیلتر نمایند.
 
در نتیجه می توان گفت استفاده از این نوع فیلترها باعث خواهد شد که استخر شما آبی بسیار زلال و شفاف داشته باشد.
 
مواد منعقد کننده آب استخر
 
مواد جامد محلول اغلب برای به دام افتادن در فیلتر استخر یا جکوزی شما بسیار کوچک هستند، فیلترها معمولا برای به دام انداختن ذرات و زباله های بزرگتر طراحی شده است.
 
اگر از سیستم ماوراء بنفش (UV) در استخر یا جکوزی خود استفاده می کنید، این امر باعث کاهش میزان مواد جامد محلول در آب می شود.
 
با این حال استفاده از روش لخته‌سازهای مخصوص استخر و منعقدکننده‌ها برای تشویق ذرات کوچک از جمله اووسیست‌های ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم استفاده کرد تا زمانی که به اندازه‌ای بزرگ شوند که در فیلتر ها به دام بیفتند.
 
مواد منعقد کننده کاربرد فوق العاده ای در بخش تصفیه فیزیکی آب دارند.
 
استفاده از مواد منعقد کننده در استخرها نیز رواج دارد. موادی همچون آلوم(سولفات آلومینیوم) یا نمکهای آلومینیوم به شکل پلی آلومیتنیوم کلراید (PAC) برای بهبود کدورت آب استخرها مورد استفاده قرار می گیرند.
 
آلوم يا سولفات آلومينيوم، ماده منعقد كننده اي است كه قبل از فيلتر نمودن آب به داخل آب استخر تزريق مي شود تا مواد معلق آب را منعقد نموده و آنها را به اجزاي بزرگتري كه به راحتي توسط فيلتر جذب مي گردد، تبديل نمايد.
 
وقتي ماده منعقد كننده به آب اضافه شود، در اثر وجود مواد قليايي آب، ماده رسوبي غير قابل حل ژله مانند موسوم به فلاك تشكيل مي شود.
 
فلاك، مواد ارگانيك، تركيبات رنگي و باكتري ها را به خود جذب كرده و به دام مي اندازد، بستر ماسه هاي فيلترشنی، اين فلاك را از آب جدا مي كند و نتيجتاً آب زلال و تميز از فيلتر خارج مي شود.
 
روش استفاده از آلوم در استخر
 
بايد به اين نكته توجه شود كه مدت زمان معيني براي انجام واكنش شيميايي مورد نیاز است،در غير اين صورت ممكن است فلاك در داخل استخر تشكيل گرديده و آب را كدر نمايد.
 
علت كدر شدن آب به علت ورود آلوم به داخل آب استخر اين است كه آب در حالت معمولي مقداري يونيزه است.
 
و يون منفي آن مطابق واكنش ذيل با آلومينيوم تشكيل یک رسوب كلوييدي يا همان فلاك را مي دهد كه اين ماده ته نشين نمي شود.
 
به صورت معلق در آب استخر باقي مي ماند و لذا از بالا و بيرون استخر كدر ديده مي شود.
 
بايد دبي پمپ تزريق سولفات به گونه اي تنظيم گردد كه آلوم داخل لوله، قبل از رسيدن به فيلتر واكنش كامل انجام دهد.
 
مقدار اضافي آلوم جهت عبور به فيلتر و بعد از آن به داخل آب استخر باقي نماند.
 
آلوم pH آب استخر را پايين مي آورد، چرا كه تركيبي اسيدي بوده و با تركيب قليايي داخل آب استخر واكنش صورت می گيرد.
 
لذا پس از تزريق آلوم بايد كنترل دقيقي در خصوص pH مجاز انجام داد. با استفاده از كلسيت به عنوان ماده فيلتر به جاي ماسه مي توان اسيديته اي را كه استفاده از آلوم ايجاد مي كند، خنثي نمود.
 
كلسيت همچنان كه خاصيت اسيديته آلوم را خنثي مي كند، به تدريج تحليل مي رود و از اين رو بايد مرتباً دانه هاي تازه كلسيت به فيلتر اضافه نمود.
 
آلوم
 
آلوم یا سولفات آلومینیوم ازکوآگولانت ها (منعقد کننده ها) بسیار رایج است از آنجا که این ماده اسیدی است نیازمند قلیائیت موجود در آب می باشد.
 
تا واکنش منجر به تشیکل لخته های هیدروکسید آلومینیم گردد.
 
بنابراین قبل از اضافه کردن آلوم pH آب باید بین 5/ 7 تا 8 و قلیائیت بین 200 – 150 میلی گرم در لیتر باشد.در pH زیر 5 / 5 یا بالای 5/ 8 آلوم فلاک مناسبی ایجاد نمی کند و ممکن است کل آن در محلول باقی بماند
 
بهتر است که آلوم را بعد از شستشوی معکوس فیلتر ها اضافه کنیم.
 
مقدار لازم برای فیلتراسیون مناسب بستگی به تجربه و طراحی فیلتر دارد. این ماده باید به صورت محلول 10 درصد یا کمتر در یک دوره 1 تا 2 ساعته به ورودی فیلتر اضافه شود.
 
اگر آلوم خیلی سریع به آب اضافه شود pH آب ممکن است به زیر 5 / 5 کاهش یابد. در این سطح فلاک تشیکل نمی شود.
 
در هر حال وقتی این آب با آب استخر مخلوط می شود pH بالا می رود و باعث تولید فلاک آلوم در آب و کدورت و تیره شدن آب می گیرد.
 
 
 
 
جهت سفارش تصفیه آب استخر از صفحه فروشگاه بازدید کنید
 
فروشگاه

پتانسیل اکسیداسیون کاهش (ORP)

 پتانسیل اکسیداسیون کاهش  (ORP)

پتانسیل اکسیداسیون کاهش (ORP) یا ردوکس اندازه گیری است که نشان می دهد یک مایع چقدر اکسید کننده یا احیا کننده است.
 
به عنوان مثال، آب ممکن است نسبتاً اکسید کننده (مانند آب هوادهی)، شدیداً اکسید کننده (مانند آب کلردار یا محلول پراکسید هیدروژن) یا کاهش دهنده (مانند محیطی که میکروب های بی هوازی در آن فعال هستند) باشد.
 
به طور خلاصه، ORP معیاری برای تمیزی آب و توانایی آن در تجزیه آلاینده ها است.
 
این اندازه گیری کاربردهای مختلفی دارد، مانند بررسی بهداشت سالم آب آشامیدنی یا نظارت بر مایعات برای مناسب بودن فرآیندهای میکروبی بی هوازی.
 
پتانسیل اکسیداسیون  و احیا  (ORP) چیست؟
 
پتانسیل اکسیداسیون و احیا  ORP عبارتست از میزان واکنش‌های اکسیداسیون یا احیا که در یک محیط مایع صورت می‌گیرد.
 
سنجش پتانسیل اکسیداسیون و احیا یک روش سریع و ساده می‌باشد. پتانسیل اکسیداسیون- احیا (ORP) یک سیستم، به صورت Eh نوشته می‌شود.
 
یک ماده اکسید شده Eh مثبت و یک ماده احیا شده Eh منفی دارد.
 
میکرو ارگانیسم‌‌های مختلف نسبت به پتانسیل اکسیداسیون و احیا محیط‌های کشت مختلف حساسیت‌های متفاوتی دارند.
 
این فاکتور به صورت توانایی یک ماده در کسب و یا از دست دادن الکترون تعریف می‌شود.
 
به طور کلی وقتی یک عنصر یا ترکیبات شیمیایی الکترون از دست می‌دهد، اصطلاحاً گفته می‌شود که اکسید شده و بر عکس عنصر یا ترکیباتی که الکترون دریافت کنند، احیا می‌شوند.
 
بنابراین ماده‌ای که به آسانی الکترون از دست می دهد، یک احیا کننده خوب محسوب شده و ماده‌ای که به راحتی الکترون می‌گیرد، یک اکسیدکننده خوب خوانده می‌شود.
 
زمانی که الکترون از یک جسم به جسم دیگر منتقل می‌شود، بین آن دو ماده اختلاف پتانسیل ایجاد می‌شود که مقدار آن بر حسب میلی ‌ولت (mV) قابل اندازه‌گیری است.
 
به طور کلی هر چه ترکیبات شیمیایی بیشتر اکسید شوند به همان نسبت پتانسیل الکتریکی بالاتری خواهد داشت و بر عکس احیا شدن یک ماده سبب می‌گردد که پتانسیل الکتریکی آن به همان نسبت کاهش یابد.
 
ایجاد پتانسیل‌های مثبت و منفی در مواد غذایی نتیجه وجود ترکیبات شیمیایی خاص در آن فرآورده‌ها است.
 
چرا اندازه گیری ORP برای آب مهم است؟
 
آزمایش ORP آب  نشان می دهد که چگونه آب بر اساس خواص اکسیداسیون و کاهش  مورد ضدعفونی یا آلودگی قرار می گیرد.
 
آب به منظور ایمن بودن برای مصرف مختلف ، بازیافت یا تماس با پوست، آب با یک عامل ضدعفونی کننده تصفیه می شود.
 
با پایش منظم سطوح ORP، می توان اثربخشی یک عامل ضدعفونی کننده را کنترل کرد و برنامه تصفیه آب خود را بر اساس آن تنظیم کرد.
 
 
 
 
کلمه "اکسید کردن" از کجاست؟
 
 
 
 
گاز اکسیژن در پذیرش الکترون از اتم های دیگر بسیار خوب است و این در واقع رایج ترین نوع فرآیند اکسیداسیون است که در محیط رخ می دهد.
 
از این رو، همچنین ممکن است فرض کنیم که محیطی که حاوی گاز اکسیژن است، یک محیط اکسید کننده است. در چنین محیطی آهن به زنگ زدگی تبدیل می شود و تنفس هوازی ممکن است رخ دهد.
 
همچنین می توان حدس زد که یک محیط کاهنده محیطی بدون گاز اکسیژن است.
 
 
 
 
چنین محیطی اغلب شامل گازهای محلول است که محصولات فعالیت بی هوازی هستند، مانند متان، سولفید هیدروژن و هیدروژن.
 
مواد شیمیایی که الکترون های سایر ترکیبات را می پذیرند، عوامل اکسیدی و موادی که الکترون از خود جدا می کنند عوامل کاهنده می نامیم.
 
درجه ای که یک سیال در حال اکسید  یا کاهش به حضور و قدرت عوامل اکسیدی و کاهشی مختلف بستگی دارد.
 
 
 
 
ORP
 
ORP همچنین می تواند نشان دهنده در دسترس بودن الکترون ها در نظر گرفته شود.
 
از آنجایی که عوامل کاهنده، الکترون ها را رها می کنند، محیط کاهنده محیطی است که الکترون ها نسبتاً در دسترس هستند. در مقابل، محیط اکسید کننده محیطی است که الکترون ها نسبتاً در دسترس نیستند.
 
ORP به عنوان یک پتانسیل الکتریکی (ولتاژ) بیان می شود.
 
رایج ترین واحد برای بیان ORP میلی ولت (mV) است و اکثر مترها می توانند مقادیری از -1000 mV تا +1000 mV را بخوانند. هر چه مقدار منفی یا مثبت شدیدتر باشد، سیال کاهش یا اکسیداسیون بیشتری دارد.
 
 
 
 
سطوح مختلف ORP درفرآیندهای مختلف
 
سطوح مختلف ORP درفرآیندهای مختلف
 
 
 
 
کاربردهای متداول ORP مترها
 
دلایل زیادی وجود دارد که چرا کسی علاقه مند به دانستن ORP یک ماده است.
 
شاید رایج ترین کاربرد، آزمایش کیفیت آب استخرهای شنای کلردار باشد.
 
از آنجا که ORP یک ماده، تحت تأثیر همه عوامل موجود در آن ماده قرار می گیرد، اندازه گیری ORP نسبت به خواندن pH  که به تنهایی فقط اسیدها (یون های هیدروژن) و بازها (یون های هیدروکسید) را تشخیص می دهد.
 
استخرهای بزرگتر اغلب دارای حسگرهای ORP درون خطی هستند.
 
در حالی که استخرهای حیاط خلوت که فاقد مانیتور داخلی هستند ممکن است نیاز به آزمایش با مانیتور ORP قابل حمل داشته باشند.
 
 
 
 
هنگامی که کلر را به یک استخر اضافه می کنید
 
هنگامی که کلر را به یک استخر اضافه می کنید، کلر الکترون اضافی خود را برای خنثی کردن یا اکسید کردن باکتری های بالقوه مضر از دست می دهد.
 
الکترون های فعال کلر سطح ORP آب را افزایش می دهند و در نتیجه آلاینده ها را خنثی می کنند.
 
برای استخرها و اسپاهای کلردار، یک قرائت ORP ایمن معمولاً بین 650 میلی ولت (mV) و 750 میلی ولت (mV) است.
 
با گذشت زمان و شکسته شدن کلر و از دست دادن پتانسیل اکسیداسیون خود، قرائت کلی ORP برای آب به تدریج کاهش می یابد.
 
اگرچه سطوح ORP معمولاً با نسبت ضد عفونی کننده در آب مرتبط است، ORP سطوح ضدعفونی کننده را اندازه گیری نمی کند.
 
بلکه، خواص خالص اکسیداسیون و کاهش همه عوامل موجود را اندازه گیری می کند.
 
علاوه بر استفاده برای نظارت بر کیفیت آب در استخرهای کلردار،  ORP متر ها به طور گسترده در صنایع فرآوری مواد غذایی و تصفیه آب استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که آب عاری از آلاینده ها و برای مصرف ایمن  است.
 
آب بسته بندی یا آب لوله کشی بدون آلاینده دارای مقدار ORP مثبت خواهد بود.
 
ORP LEVEL
 
 
 
 
جهت سفارش پتانسیل اکسیداسیون کاهش (ORP) از صفحه فروشگاه بازدید کنید.
 
فروشگاه

تصفیه آب برج خنک کننده

             تصفیه آب برج خنک کننده                        

برج خنک کننده
برج خنک کننده سیستم تصفیه آب برج‌های خنک کننده چیست و چگونه کار می کند؟
 
تعداد زیادی از کاربران برج‌های خنک کننده از سیستمهای تصفیه آب برج خنک کننده ازجمله فیلتراسیون جهت کنترل سطح ذرات و حفظ پاکیزگی و آب در گردش سیستم استفاده و بهره برداری می کنند. برجهای خنک کننده همانند اسکرابرهای هوا عمل می کنند و تمام ذرات محیط اطراف را به درون دستگاه می کشند. این ذرات مانند گرد و غبار به راحتی در هنگام گردش در داخل سیستم به سطوح داغ می چسبند و باعث گرفتگی، خرابی، رسوب و کاهش راندمان دستگاه می شوند. سیستم فیلتراسیون، روشی بسیار کارآمد برای حفظ عملکرد مداوم سیستم‌های خنک کاری می باشد. با استفاده از سیستم های تصفیه آب، نه تنها از این مشکلات جلوگیری خواهید کرد بلکه با فیلتر کردن آب، مصرف مواد شیمیایی برای رسوب زدایی را نیز کاهش خواهید داد. یک سیستم فیلتراسیون, مکمل عملکرد با کیفیت و با راندمان بالای برج‌های خنک کننده خواهد بود.
 
مناسب‌ ترین روش برای فیلتر نمودن آب بستگی به پارامتر های مختلفی دارد. بعضی از این پارامترها عبارت است از:
 
-نوع تجهیزات و جنس قطعات برج خنک کننده
 
-آنالیز دقیق تخلیه آب
 
-آنالیز شیمیایی آب در گردش یا هر سیال فرآیندی دیگر برای مجموعه‌های صنعتی که از برج‌های خنک کننده برای خنک کاری تاسیسات خود استفاده و بهره برداری می کنند، معمولاً استفاده از نوعی سیستم تصفیه آب برای اطمینان از راندمان بالای دستگاه و عمر طولانی تجهیزات امری ضروری است.
 
اگر آب در گردش بصورت مداوم تصفیه نشود باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله؛ رشد باکتری ها، افزایش رسوب، پوسیدگی و خوردگی در برج می شود. این مشکلات می تواند بهره وری مجموعه شما را کاهش دهد و باعث از کار افتادن دستگاه های در حال کار و همچنین بالا رفتن نیاز به تعویض تجهیزات و قطعات گران قیمت شود.
 
برج خنک کننده
 
در صورت عدم استفاده از سیستم تصفیه آب در دستگاه خنک کاری امکان بروز مشکلات زیر خواهد بود:
 
-کاهش راندمان عملیاتی
 
-افزایش هزینه‌های تصفیه آب
 
-کوتاه شدن طول عمر تجهیزات و قطعات برج خنک کننده
 
-افزایش زمان توقف برای تمیز کردن و نیز تعمیر دستگاه
 
آلاینده هایی که می توانند بر عملکرد و کارایی یک سیستم برج خنک کننده اثرات منفی و مخربی داشته باشند، عبارت است از؛
 
سختی، آهن، سیلیس، کلرید ها، مواد بیولوژیکی، سولفات ‌ها،TDS  یا TSS.
 
انتخاب سیستم تصفیه آب برای فیلتراسیون سیال فرایندی به چندین مورد بستگی دارد، از جمله:
 
-غلظت آب
 
-کیفیت آب
 
-نحوه تخلیه
 
-نوع مبدل حرارتی
 
-نوع برج خنک کن (مدار باز، مدار بست و یا هیبریدی)
 
-الزامات کیفی موثر  برای تجهیزات برج خنک کن
 
  ساختمان سیستم تصفیه آب برج‌های خنک کن                                           
برج خنک کننده
تصفیه آب برج خنک کننده
 
همان طور که در بالا اشاره شد، اجزای دقیق یک سیستم تصفیه آب، به کیفیت و غلظت آب در گردش، آب جبر
 
انی و تجهیزات مورد استفاده در ساخت دستگاه خنک کننده بستگی دارد. در واقع بسته به ناخالصی ‌های موجود در آب، هر یک از سیستم های تصفیه آب ممکن است به بهترین وجه برای تاسیسات شما مناسب باشد، بنابراین مهم است که با متخصص مشورت کنید تا مطمئن شوید که سیستم مناسبی برای شما در نظر گرفته شده است.
 
اگر سیستم شما ویژگی های خاصی دارد، برای نصب و راه اندازی تجهیزات تصفیه ممکن است نیاز به فناوری ‌های پیشرفته تری داشته باشید. در واقع می توان گفت برای داشتن سیستمی با عملکرد مطلوب و موثر، باید بر اساس مشخصات فنی و شرایط عملیاتی برج خنک کننده، سیستم تصفیه آب مناسب طراحی و اجرا کنید. این طراحی حتما باید با توجه به توصیه های سازنده برج خنک کننده در مورد کیفیت آب مورد نیاز باشد تا بتوانید بهینه سازی طراحی سیستم خنک کاری را به بهترین شکل انجام دهید.
 
پارامترهای قابل کنترل توسط سیستم تصفیه آب برج خنک کن این تجهیزات با توجه به فناوری های پیشرفته شاخصه های کمی وکیفی آب را تنظیم و کنترل می کند،
 
این موارد شامل:
 
-قلیاییت آب: پتانسیل مقیاس کربنات کلسیم را مشخص می کند.
 
-سیلیس‌ها: برای ایجاد رسوب در مقیاس سخت شناخته شده است.
 
-سولفات‌ها: مانند کلریدها می توانند به شدت برای فلزات خورنده و خطرناک باشند. -سختی آب: به رسوب گذاری درون سیستم منجر می شود.
 
-کلریدها: می توانند برای فلزات خطر آفرین باشند و باعث خوردگی آن ها شوند.
 
-مواد آلی: سبب رشد میکروارگانیسم ها می شود.
 
-آهن موجود در آب: زمانی که آهن با فسفات ها ترکیب می شود، این امر می تواند تجهیزات و قطعات برج خنک کننده را خراب کند و کارایی آن ها را پایین آورد.
 
-کل جامدات محلول:(TDS) باعث خوردگی و فرسایش می شود.
 
برج خنک کننده
 
-کل جامدات معلق:(TSS) آلاینده های حل نشده که می توانند سبب پوسته پوسته شدن بیوفیلم ها و یا خوردگی در سیستم شوند.
 
اكثر فرآيندهای توليدی صنعتي جهت بهره برداری صحيح و افزايش بازده نيازمند دستگاهی بنام برج خنک کننده هستند.
 
پالايشگاه ها، كارخانجات فولاد، صنايع پتروشيمي، كارخانجات توليدي شيميايي و نيروگاه هاي توليد برق، جهت پيشبرد اهداف خود درمورد توليد، نيازمند  به برج خنک کنند هستند. برج‌های خنک کن دما و فشار را براساس انتقال گرما از سيال گرم به آب سرد، كنترل مي نمايد كه در واقع كاهش دما انجام مي گيرد و همزمان باعث افزايش دماي آب سرد ورودی مي گردد. بنابراين پيش از استفاده مجدد از این آب بايد آنرا خنك نموده يا اينكه با آب جبراني تازه، آنرا را جايگزين نمود.
 
روش های طراحی برج خنک کننده
 
سه روش اساسي در طراحي برجهای خنک کننده وجود دارد:
 
نوع طراحی، تاثير و راندمان برج براي استفاده در يك واحد، بستگی به نوع فرآيند خنك كردن، خواص و مشخصات آب و ملاحظات زيست محيطي دارد.
 
بسياري از سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي، فرآيندهای صنعتي و توليدي كمكي، بطور موثر و با بازدهي بالا كار نمي كنند مگر آنكه دما و فشار در محدوده خاص تثبيت شود. انتقال حرارت از يك ماده به ماده ديگر اساس فرآيند خنك كردن است. ماده اي كه حرارت را از دست مي دهد، بعنوان  خنک شوند و آنی كه گرما را دريافت مي كند بعنوان ماده سرد كن در نظر می گیریم. مکانیزم عملکرد برج‌های خنک کن براساس پس دادن و گرفتن حرارت آب از طریق مقادير زياد آب جهت سرد كردن بنا می شود.
 
چند عامل موثر در منحصر بفرد بودن آب به عنوان يك ماده سرد كننده در برج خنک کننده وجود دارد :
 
-فراواني، سهولت دسترسي و ارزاني سیال فرآیندی
 
-سهولت در انتقال و جا بجايي
 
-انتقال بخش زيادي از گرما در واحد حجم
 
-عدم انبساط و انقباض قابل ملاحظه در محدوده دمايي نرمال
 
-تجزيه ناپذير بودن
 
منابع تامین آب تازه برای برجهای خنک کن آب تازه
 
آب تازه منشا اوليه آب جبرانی به سیستمهای خنک کاری است. آب تازه مي تواند از آبهاي سطحي (رودخانه ها- چشمه ها و آبگيرها) يا از آبهاي زيرزميني (آب چاهاي كم عمق يا عميق) تامين گردد. عموما، استفاده از آبهاي زير زميني به جهت يكسان بودن از نظر تركيب وكاهش مواد معلق نسبت به آبهاي جاري بيشتر مرسوم بوده كه بطور مستقيم تحت تاثير بارش باران، فرسايش و ساير شرايط زيست محيطي قرار دارد.
 
آب شور و پساب
 
با توجه به ملاحظات زيست محيطي، هزينه و سهولت در دسترس بودن آب، تعدادي از كارخانجات در حال حاضر از تصفيه پسابهاي كارخانه و آب شور بعنوان منابع آبی در برج‌های خنک کن استفاده مي نمايد. توجه دقيق به نحوه تصفيه آب دربرجهای خنک کننده با استفاده از اين منابع آبي، براي عملكرد مطمئن و طولاني مدت بسيار حياتي است.
 
خواص شيميايي مهم آب درون برجهای خنک کننده عبارتند از:
 
1-قابليت هدايت الكتريكي: این پارامتر ميزان قابليت آب در هدايت الكتريسيته را نشان این میدهد. آب موجود در برج‌های خنک کن حاوي مقادير زيادي از مواد معدنی و گازهای محلول می باشد. قابليت هدايت الكتريكی با واحد ميكرو موس سنجيده مي شود و می تواند از يك مقدار جزيي براي آب مقطر تا بيش از 10،000 براي آب شور است.
 
2- ph نشانه نسبت خاصيت اسيدي و بازي آب است.
 
مقياس PH از 0 تا 14 بوده كه عدد 0 نشانه خاصيت اسيدي زياد و عدد 14 نشانه خاصيت بازي آب موجود در برج خنک کننده در حد زياد است.
 
3-قلياييت: در آب در گردش یا هر سیال فرآیندی دیگر، دو نوع قلياييت نقش اساسي را ايفا مي نمايند كه شامل قلياييت كربناتي و قلياييت بي كربناتي است.
 
4-سختي: بعلت وجود مواد معدني كلسيم و منيزيم در آب است.سختي در آب طبيعي متنوع بوده و از يك مقدار در ميليون (PPM) تا بيش از 800 PPM است.
 
چرا اين خواص در برج خنک کن مهم هستند؟
 
تمام خواص شيميايي اصلي آب، مستقيما بر چهار مشكل اساسي سيستم برج خنک کننده موثر هستند كه عبارتند از: خوردگي، تشكيل رسوب، تجمع لجن و آلودگي ميكروبيولوژی.
 
تاثیر قابليت هدايت الكتريكي بر عملکرد برج‌های خنک کن
 
راهكارهاي تصفيه آب درمحدوده دامنه خاصي از قابليت هدايت الكتريكي پيروي مي كند. ميزان اين دامنه به نحوه طراحي سيستمهای خنک کاری بستگی دارد.
 
تاثیر میزان
 
اسیدیته آب بر عملکرد برج خنک کننده
 
كنترل PH در اكثر برنامه هاي برج‌های خنک کننده يک امر حياتي است. عموما، هنگاميكه PH زير محدوده دامنه پيشنهادي باشد، زمان جهت پديده خوردگي افزايش مي يابد و هنگاميكه PH بالاتر از دامنه هاي پيشنهادي است، زمان براي تشكيل رسوب افزايش مي يابد. همچنين تاثيرگذاري بسياري از بيوسيدها (biocides) به PH بستگي دارد. لذا در PH هاي بالا و پايين ممكن است كه به رشد و نمو ساختارهای ميكرو بيولوژيكي كمك كند.
 
تاثیر قلیائیت آب جبرانی بر عملکرد برجهای خنک کن
 
قلياييت و PH مكمل يكديگر هستند، زيرا افزايش PH نشانه افزايش قلياييت بوده و بر عكس. همچنين با PH و قلياييت های پايين تر از دامنه پيشنهادی، زمان جهت انجام خوردگي را افزايش مي دهد و قلياييت های بالاتر از دامنه پيشنهادي، مدت زمان تشكيل رسوب را افزايش مي دهد. زمانيكه مشكلات خوردگي و رسوب با قي است، تجمع لجن نيز يك مشكل خواهد بود.
 
تاثیر سختی آب بر عملکرد برجهای خنک کن
 
مقادير سختي معمولا به ميزان تمايل تشكيل رسوب در آب موجود برج خنک کن بستگي دارد. خط مشي های مدون شده استفاده از مواد شيميايي جهت جلو گيري از تشكيل رسوب تنها هنگامي نتيجه بخش خواهد بود كه ميزان سختي آب در محدوده دامنه تعيين شده كنترل شود. بعضي از راهكارهاي كنترل خوردگي نياز به يك ميزان سختي معين دارند تا به عنوان يك ممانعت كننده خوردگي بشكل صحيح عمل نمايد. بنا براين اطمينان از عدم كاهش سختي در اين گونه خط مشي ها بسيار مهم است.
 
در این راستا و بمنظور کاهش سختی و آهک درون آب در حال سیرکوله برجهای خنک کن استفاده از یک دستگاه سختی گیر که نحوه محاسبه ظرفیت آن می بایست توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد ضروری بنظر می رسد. بدلیل وجود انواع مدلهای سختی گیر اعم از سختی گیر رزینی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی حتما از نظر کارشناسان در زمینه انتخاب نوع دستگاه سختی گیر متناسب بمنظور تصفیه آب برج های خنک کن استفاده نمائید.
 
خرید سیستم تصفیه آب برج خنک کننده
 
هنگام انتخاب و خرید یک سیستم فیلتراسیون یک کاربر بالقوه باید فاکتور های زیادی را در نظر بگیرد. تولیدکنندگان می توانند پرسشنامه کاربردی ارائه دهند که به شما کمک می کند نیاز های فیلترینگ خود را تعریف کنید و به آن ها در ارائه پیشنهاهایشان کمک کند.
 
خنک کننده
 
روش‌های مختلف تصفیه آب در برج‌های خنک کننده
 
فرآیندهای سیستم تصفیه آب بسته به نیازهای سیستم، کیفیت آب، مواد شیمیایی و نوع سیال فرآیندی می تواند متفاوت باشد، اما یک سیستم تصفیه آب معمولی معمولاً شامل مراحل زیر است:
 
-تصفیه جریان آب جبرانی
 
سیال فرآیندی، دائما در حال گردش است و همین امر موجب می شود بخشی از آن در اثر تبخیر، نشت و … از دست برود. برای جبران کردن این آب از دست رفته باید از جریان آب جبرانی استفاده کرد. تامین جریان آب جبرانی می ‌تواند از منابع مختلفی باشد. در این قسمت، آب جبرانی قبل از ورود به دستگاه حتما باید تصفیه شود تا با استانداردهای مورد نظر مطابقت داشته باشد.
 
-فیلتراسیون و اولترافیلتراسیون
 
در اکثر موارد آبی که برای خنک کاری مورد استفاده قرار می گیرد شامل ترکیباتی مانند کدورت، جامدات معلق و انواع خاصی از مواد آلی ها می باشد که برای حذف و بین بردن آن ها می توان از یک یا چند واحد فیلتراسیون نظیر میکروفیلتر استفاده کرد.
 
 بسته به نوع فیلتراسیون مورد استفاده، ذرات معلق را می توان تا زیر یک میکرون حذف کرد.
 
-تبادل یونی و نرم شدن آب
 
اگر میزان سختی آبی که وارد برجهای خنک کننده می شود بسیار بالا باشد، می توان برای از بین بردن این سختی از دستگاه سختی گیر رزینی استفاده کرد یا از سیستم ‌های تصفیه آب غشایی برای نرم کردن آب و حذف سختی بهره برد. 
 
استفاده از مواد شیمیایی
 
سیال فرآیندی، که ابتدا وارد دستگاه می شود می ‌تواند آب خام، آب شهری، پساب تصفیه‌ شده شهری، بازیافت فاضلاب داخل کارخانه، آب چاه یا هر آب دیگری باشد.
 
اگر در این قسمت از فرآیند خنک کاری به سیستم تصفیه آب نیاز باشد، معمولاً این فناوری می تواند سختی آب و سیلیس موجود در آب را حذف کند . یا حتی pH آب را تثبیت و تنظیم کند. پس از آن که سختی آب کاملا حذف شد، مواد شیمیایی مختلفی به آب بمنظور تنظیم PH اضافه می شود.
 
مواد شیمیایی افزودنی به برج خنک کننده
 
ترکیبات شیمیایی که می توان در این مرحله به آب اضافه کرد، شامل:
 
ضد رسوب ‌ها برای جلوگیری از شکل گیری رسوب آلاینده ‌ها روی لوله ها و سایر قطعات برجهای خنک کن، ضد عفونی کننده‌ ها برای جلوگیری از رشد آلاینده‌ های بیولوژیکی و ضد خوردگی برای خنثی کردن اسیدیته آب می باشد.
 
فیلتراسیون جانبی
 
اگر قرار است آب برج‌های خنک کننده در سراسر سیستم به گردش درآید و مجدد از آن استفاده شود ، یک سیستم فیلتراسیون جانبی برای از بین بردن هر گونه آلاینده های مشکل زا که بواسطه استفاده از دستگاه وارد آب شده اند، را تصفیه می کند. با استفاده از سیستم فیلتراسیون جانبی می توان کیقیت آب را در هر زمان در محدوده استاندارد سیستم قرار داد.
 
مرحله پایانی تصفیه آب در برجهای خنک کننده
 
آخرین بخش در سیستم تصفیه آب برج خنک کننده، تصفیه آب بلودان و استفاده مجدد از آن می باشد. بسته به این که مجموعه شما به چه مقدار آب برای گردش مجدد نیاز دارد ، روش های مختلفی برای تصفیه نهایی آب وجود دارد.
 
استفاده از سیستم های RO و IX
 
در مواقعی که حجم آب مورد استفاده  زیاد باشد یا اگر در منطقه ای ساکن هستید که کمبود آب دارند،  توانید از سیستم های RO یا IX برای تصفیه آب بلودان و استفاده مجدد آب بهره مند شوید.
 
 سیستمهای RO خود دارای دور ریز زیادی می باشد. برای کاهش  پساب های تولیدی توسط پکیج RO از سایر سیستم های  آب صنعتی برای به حداقل رساندن قیمتهای دفع پساب بکار میرود. 
 
برج خنک کننده
 
جهت سفارش تجهیزات تصفیه آب برج خنک کننده باما تماس بگیرید.
 
تماس باما
جهت سفارش مواد شیمیایی ضد جلبک و خوردگی از صفحه فروشگاه بازدید کنید.
فروشگاه
                         WWW.CLINICAB.IR 

فیلتر دیسکی

 فیلتر دیسکی

فیلتر دیسکی آب چیست؟
 
مانند هر فیلتر دیگری، تجهیزاتی است که هدف آن جداسازی مواد جامد معلق است. در ابتدا برای فیلتر کردن آب آبیاری ساخته شد و کم کم در همه صنایع تصفیه آب کاربرد پیدا کرد. عموماً اولین مرحله در اغلب مراحل تصفیه‌ آب و یکی از اجزای سیستم کنترل مرکزی، فیلتر دیسکی می باشد. این فیلتر دارای شیار های فوق العاده باریک روی دیسک های پلاستیکی بوده که ذرات و مواد بسیار ریز معلق در آب را گرفته و تا زمان انجام فرآیند شستشوی معکوس این ذرات را در خود نگه می دارند. در حین عملیات شستشوی معکوس، ذرات از بین شیار های دیسک ها تمیز می شوند. می توان گفت که این جریان از فیلترهای توری شروع شد که در آنها محیط فیلتر یک توری فلزی است. در فرآیند نوآوری، این رسانه منجر به دیسک های پلاستیکی مستقلی شد که یکی روی دیگری اعمال می شوند.  
 
 دلایل برتری فیلتر دیسکی آبیاری نسبت به فیلتر توری
 
-ظرفیت فیلتر دیسکی آب کشاورزی نسبت به فیلتر توری آبیاری بالاتر است.
 
-عمر مفید فیلتر دیسکی آبیاری بیشتر از فیلتر توری است.
 
-مقاوم تر از فیلتر توری است.
 
-حفظ و نگهداری فیلتر دیسکی آب کشاورزی آسان تر از فیلتر توری است.
 
فیلتر دیسکی چگونه کار می کند؟
 
دیسک ها حلقه ای شکل هستند. وقتی روی هم چیده می شوند، یک شکاف یا کانال مرکزی باقی می گذارند. هر دیسک دارای شیارهایی است که در محیط بیرونی بازتر و در محیط داخلی باریک تر است. کارایی در فرآیند فیلتراسیون تنها در باز شدن این شیارها نیست، بلکه در هندسه، زاویه، تقاطع، طول و کمیت آنهاست.
 
آب از بیرون به کانال مرکزی جریان دارد.
 
جامدات در کانال ها باقی می مانند: بزرگترین آنها در خارج باقی می مانند و کوچکترین آنها به درونی ترین قسمت می رسد.
 
این امر, تعداد دفعات نیاز به تمیز کردن دیسک ها را به حداقل می رساند.
 
از موارد فوق، نتیجه می شود که این یک "فیلتر عمیق" است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
دیسک های تشکیل دهنده عنصر فیلتر این تجهیزات چگونه طبقه بندی می شوند؟
 
این دیسک ها در رنگ های مختلف تولید می شوند و هر رنگ مربوط به دهانه یا درجه فیلتراسیون متفاوتی است . اینها با دیافراگم های اسمی بین 5 تا 400 میکرون تولید می شوند. پرکاربردترین دهانه اسمی 130 میکرون بوده است که معمولاً برای آبیاری یا فیلتراسیون آب سطحی کافی است.
 
فیلتر دیسکی
انواع فیلتر دیسکی
 
به طور کلی فیلترهای دیسکی به دو نوع مدولار و هیلکس تقسیم بندی میشوند. فیلتر دیسکی هلیکس راندمان بالا و استهلاک کمتری نسبت به مدولار داشته، همچنین نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارد. به علت وجود پروانه داخل محفظه فیلتر های هلیکس که منجر به ایجاد جریان گردابی در داخل این فیلتر ها می شود، ذرات درشت تر دور از دیسک ها نگه داشته می شود که این مهم باعث می شود که فیلتر هلیکس دیرتر از فیلتر مدولار گرفته شده و دیر به دیر عملیات بکواش انجام می شود. از فیلتر دیسکی هلیکس برای تصفیه پساب ها همچنین آب های کشاورزی استفاده می شود. سایزهای رایج در فیلتر های دیسکی هلیکس 2، 3، 4 و 6 اینچ است.
 
یک فیلتر دیسکی چه قطر اتصالی دارد؟
 
فیلترهای دیسک، بسته به اندازه آنها، بین 3/4 "و 2" اتصال دارند. با این حال، گروه‌هایی از فیلترها به یک منیفولد متصل می‌شوند که قطر آن می‌تواند بین 6 تا 12 اینچ باشد .  
 
فیلترهای دیسک چگونه تمیز می شوند؟
 
-دستی
 
-خودکار
 
تمیز کردن دستیی
 
تمیز کردن دستی به یک نفر برای جدا کردن و انجام کار نیاز دارد. برای سیستم‌های کوچکی مناسب است که در آن‌ها غلظت مواد جامد نگهداری شده کم است و فراموشی این فعالیت مشکل جدی ایجاد نمی کند.
 
تمیز کردن خودکار
 
شامل یک شستشوی معکوس است که در یک دوره زمانی انجام می شود یا زمانی که افت فشار در سیستم فیلتراسیون به حد معینی می رسد. در فرآیند شستشوی معکوس، جریان در جهت مخالف فیلتراسیون هدایت می شود و دیسک ها از حالت فشرده خارج می شوند. به این ترتیب درجه تمیزی خوبی حاصل می شود.   در موارد خاص، ممکن است برای دستیابی به شستشوی معکوس مطلوب به پمپی نیاز باشد که جریان کافی ایجاد کند. همچنین امکان شستشوی معکوس با کمک هوا وجود دارد، زمانی که به حداقل رساندن مصرف آب مهم است.   فیلترهای دیسکی می توانند انواع مختلفی از رسوبات را در خود نگه دارند. کمترین تغییر شکل‌پذیری و آن‌هایی که به هم نمی چسبند ، مانند نمونه‌های شنی، ساده‌ترین موارد را تشکیل می‌دهند. در حالی که مواد جامد قابل نگهداری بیشتر تغییر شکل می دهند، فیلتر سریعتر مسدود می شود و تمیز کردن بیشتری مورد نیاز است.
 
 
 
مزایای استفاده از فیلترهای دیسکی آب چیست؟
 
مزیت این فناوری این است که نسبت به فیلترهای مرسوم بستر عمیق، آب کمتری مصرف می کنند، به طوری که در میان مدت یا بلند مدت، راحتی اقتصادی در صرفه جویی در مصرف آب و زمان مورد نیاز برای شستشوی معکوس بیشتر است. این مورد و مصرف انرژی کمتر از فواید اصلی این تیم ها است.  
 
رایج ترین کاربردهای فیلتراسیون آب با فیلترهای دیسکی:
 
-فیلتراسیون پساب های آبیاری قطره ای -تصفیه آب آبیاری سطحی. -سیستم های هیدروپونیک -فیلتراسیون صنعتی -فیلتراسیون در تصفیه خانه های آب -پیش تصفیه سیستم های نرم کننده آب یا اسمز معکوس. -گردش آب -برج های خنک کننده (بخشی از سیستم فیلترینگ). -جایگزینی فیلترهای شنی، آنتراسیت یا زئولیت در تصفیه آب.
 
برای سفارش سیستم های فیلتراسیون آب باما تماس بگیرید.
 
تماس باما
جهت سفارش فیلتر دیسکی آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید.
فروشگاه
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد